Un cămin amenajat într-un hambar

Destul de aproape de civilizația, la doar câteva mile de urbe, ferma pe teritoriul căreia se află locuința pe care o prezentăm în continuare nu a mai fost populată de aproximativ 30 de ani.

Un cămin amenajat într-un hambar (1)

Picture 1 of 11

Astfel, după trei decenii o tânără familie a decis să renunțe la aglomerația din oraș pentru liniștea pe care numai mijlocul naturii ți-o poate oferi.

Nu au renunțat doar la stilul de viață, ci și la ocupația lor de zi cu zi, transformându-se în niște fermieri autentici.

Cu toate acestea, înainte de marele pas au realizat că vor avea nevoie de un acoperiș deasupra capului, căci oricât de frumoasă ar fi natura este cam dificil să dormi sub cerul înstelat.

Așa s-au decis să-și construiască un cămin, dar unul care să comunice cu natura, unul prin a cărei arhitectură să nu disturbe această atmosferă liniștită.

Apelând la serviciile unui birou de arhitectura din San Francisco, www.tgharchitects.com, au ajuns la concluzia că cea mai potrivită alegerea ar fi o construcție care să amintească de un hambar.

În felul acesta nu numai că locuința s-ar fi potrivit mănușă cu peisajul, le-ar fi oferit bucuria priveliștii, dar așa aveau să sublinieze și atașamentul lor față activitatea lor de zi cu zi, implicarea într-o agricultură intensă, durabilă.

Odată decizia luat nu a mai rămas decât punerea în operă a visului și transformarea acestui spațiu într-un cămin autentic pentru cei cinci membrii ai familiei.

Construită oarecum la adăpost pentru a se bucura de toate momentele unei zile, locuința beneficiază de niște suprafețe vitrate uriașe. De altfel, fațada casei, de sus până jos este realizată din geamuri, oferind un aer foarte modern clădirii, dar și interiorului.

În plus, chiar dacă vorbim despre o fermă, ceea ce ne dezvălui interiorul este un vis frumos, un cadru rupt dintr-o revistă de design interior.

Parterul, minunatul parter inundat de lumină naturală găzduiește camera de zi și bucătăria, ambele spații comunicând cu grădina, cu spațiul verde prin intermediul ușilor uriașe glisante.

Modernă cu accente nordice, această locuințe este expresia bunului gust. Orice spațiu ai parcurge ai în prim plan elemente extrem de atrăgătoare. Fie că este vorba de posterul supradimensionat din living, de lambriurile și cada cu aer rustic din baie, de lambriurile și blana ce decorează patul matrimonial ori de măsuța transparentă ce amintește de un cufăr tradițional, fiecare colț, fiecare cameră reușește să te cucerească prin ceva.

sursa foto: www.tgharchitects.com

Lasă un Comentariu...

*