O locuință de lux la marginea lacului

Această locuință de lux m-a convins din mai multe motive să v-o prezint. Primul, cel mai evident, pe care cred că o să-l apreciați, îl constituie arhitectura sa deosebită ce amintește într-o oarecare măsură de stilul mediteraneean, prin arcadele ce decupează fațada construcției, simetria sa și nu în ultimul rând forma acoperișului. Este adevărat, lipsește țigla ceramică și mai cu seamă culoarea ei roșiatică, dar asta nu te împiedică să visezi la locuri însorite. Totodată, nu pot fi ignorate nici coșurile de fum, care depășesc cu mult coama acoperișului și care te fac să te gândești la o fortăreață sau un castel dintr-o poveste de basm, ori o clădire cu iz gotic.

O locuinta de lux, la marginea lacului (1)

Picture 1 of 13

Următorul motiv pentru care nu mi-am putut desprinde ochii de la această locuință de lux a fost poziția sa, lângă un lac. Împreună, acestea două, arhitectură și locația, dau naștere unui tablou nobil. Te aștepți dintr-o secundă în altă ca pe ușa case să iasă o doamnă cu o rochie lungă din dantelă și o umbreluță de soare din același material.

Doar interiorul este cel care dă de gol perioada noastră modernă, în care ne răsfățăm cu tot felul de materiale și finisaje, cu plușuri și bumbac 100% natural, tapet 3D și stucco venețian, marmură și mozaic metalic, sticlă securizată și pietre swarovski.

Totul respiră lux și opulență, de la intrarea somptuoasă cu ușă dublă, străjuită de un gigantic candelabru, la bucătăria clasică cu mobilier masiv și finisaje de cea mai bună calitate, la baia masculină de o eleganță ieșită din comun.

Dormitorul își deschide ușa pentru a te primi într-un spațiu perfect armonizat și totuși dominat de o atmosferă de hotel, unde totul este așezat perfect, fiecare obiect având un rol bine definit în această scenografie milimetric gândită.

Este impecabil acest spațiu, elegant și inedit, presărat cu obiecte ce-ți amintesc de secolul în care trăim cu atâta poftă de tehnologie și cunoaștere.

Lasă un Comentariu...

*