O căsuță de poveste belgiană

În inima pădurii, înconjurată de pomi înalți și lumină naturală, o căsuță de poveste, micuță și cochetă a luat naștere din inițiativă unui unui iubitor al libertății pe care ți-o oferă mediul înconjurător.

o casuta de poveste belgiana (1)

Picture 1 of 8


Beneficiind de doar 26 de metri pătrați, căsuța din lemn, cu o arhitectură extrem de atractivă a fost construită pe două nivele, etajul mansardat fiind rezervat dormitorului.

Materialele utilizate, atât la interior, cât și la exterior, facă front comun, mulându-se perfect pe cerințele naturii. Nu că ar impune un anumit stil, dar din respect față de ea, din dorința de a nu-i deranja frumusețea, arhitectura locuințe respectă amplasamentul, dând naștere unui frumos cadru .

Astfel, acoperișul abrupt, cu pantă gravă, amintește de căbănuțele de munte, în timp ce spațiul interior te invită să faci cunoștință cu un stil modern desăvârșit. Liniile drepte sau oblice sunt cele care caracterizează acestă locuință, le întâlnim cu regularitate, la orice pas. Prin intermediul lor spațiul capătă profunzime, devine aparent mai înalt, și tot cu ajutorul lor sunt create delimitări vizuale între funcțiuni. Lejeritatea este dobândită atât prin intermediul finisajelor și pieselor de mobilier albe, cât și prin intermediul luminii naturale ce invadează această locuințele pe toate părțile. Ferestrele gigant, ce se întind din tavan și până în podea au menirea de a crea senzația de confort, de libertate în cei 26 de metri pătrați, și totodată de a face o legătură discretă cu natura, peisagistica curții deschise devenind un tablou viu în orice anotimp.

Construcția în întregime este spectaculoasă, prin formă, dispunere, compartimentare și amenajare, însă o zonă ce se remarcă cu ușurință este micuța terasă înălțată cu deck și încălzită de un godin tradițional. Această sursă de căldură face ca mai ales zilele răcoroase, când vrei să respiri aerul curat, să asculți foșnetul copacilor de pe terasă, să devină intime și călduroase.

Această căsuță din lemn belgiană, este expresia bunului gust, este locul perfect unde te poți retrage fie pentru a te relaxa, fie pentru a lucra în liniște la un proiect ce necesită întreaga ta atenție.

 

sursa foto: www.myhouseidea.com


Lasă un Comentariu...

*