Minunate case tradiționale grecești

Dacă ai vizitat vreodată Grecia, cu siguranță ai rămas fermecat de stilului arhitectural tradițional, care definește frumusețea locurilor. Casele realizate din stuc sau piatră, amplasate pe insulele însorite, la malul mării, sunt o imagine greu de uitat.

Dacă nu ai reușit încă să pășești pe tărâmul legendelor și al zeilor antici, imaginile prezentate mai jos te vor face să îți dorești să iei primul zbor înspre Grecia. Chiar dacă acest lucru nu este posibil, o scurtă călătorie imaginară este relaxantă și oricând la îndemână.

Ziduri albe, forme aproape simetrice, materiale naturale, interioare luminoase și aerisite decorate în stil minimalist. Sunt câteva dintre caracteristicile caselor grecești, care atrag privirile tuturor turiștilor. Iar numărul acestora este suficient de mare încât aparatele de fotografiat ale pasionaților de arhitectură sunt fie excesiv utilizate, fie uitate în rucsacuri, pentru a putea admira în voie împrejurimile.

Am selectat un număr de cinci astfel de locuințe, care te vor inspira în amenajarea propriei case de vacanță, propriei locuințe, sau în alegerea următoarei vacanțe.

Minunate case traditionale grecesti 1

Picture 1 of 10

O frumoasă casă din Insula Mykonos

Această minunată casă se află pe Insula Mykonos, una dintre frumoasele insule grecești. Stilul tradițional, culoarea albă predominantă, obloanele ferestrelor și a ușilor realizate din lemn, trădează la prima vedere amplasarea casei. Piscina, înconjurată de șezlonguri din lemn, are vedere spre marea albastră. Interiorul este deosebit de simplu, dar realizat cu mult bun gust.

Casă de vacanță cu o piscină inedită

O altă casă realizată din stuc, vopsită în același alb vibrant, impresionează prin simplitate și armonie. Punctul de atracție la exterior îl reprezintă piscina, care practic are continuitate până la una dintre intrările casei.

Interiorul este tot alb, cu mici pete de culoare. Ramurile verzi de măslin se încadrează perfect în decor.

Panoramă de pe Insula Hydra

Casa din aceste imagini oferă o panoramă spectaculoasă asupra insulei. Astfel, terasa din piatră este un spațiu perfect pentru admirarea naturii în liniște și pentru momente de relaxare sau meditație.

Decorul interior lasă de asemenea la vedere zidul de piatră, care creează o atmosferă rustică plăcută.

Decor tradițional impresionant

Proprietarii locuinței din imagine beneficiază atât de frumusețea muntelui, cât și de cea a mării. Casa este realizată din piatră și oferă o largă și impresionantă priveliște asupra Insulei Ithica. Piatra este un detaliu prezent aproape peste tot, inclusiv în curtea din fața casei. Fierbințeala zilelor de vară este domolită de umbra deasă a măslinilor și de briza mării.

Interiorul locuinței este realizat prin îmbinarea mai multor materiale naturale, atât în ceea ce privește finisarea, cât și decorul. Obiectele tradiționale și vintage creează o atmosferă primitoare.

Casă de vacanță în Santorini

O altă casă deosebit de frumoasă, destinată timpului liber și vacanțelor, impresionează și atrage privirile celor din jur. Situată în Santorini, locuința este parțial amplasată direct în apa mării, plimbările cu barca fiind astfel facilitate. Interiorul este amenajat în stil tradițional grecesc, minimalist.

Sursa: apartmenttherapy.com

Lasă un Comentariu...

*