Un duplex modern dar cald

Această amenajare interioară reprezintă un omagiu adus materialelor naturale prezente din abundență sub mai multe forme, de la finisajele pentru pardoseală și până blatul insulei din bucătărie.

un duplex modern dar cald (1)

Picture 1 of 16

Sunt câteva elemente fără de care acest duplex modern dar cald nu ar fi avut același farmec.

Elementul central, cel care poate fi considerat piesa de rezistență, care legă întreaga amenajare este însăși scara, originală a locuinței tratată cu mare atenție și dăruire. Pe lângă rolul de legătură între etajele apartamentului, scara este văzută și ca o galerie de artă, un loc unde sunt expuse amintirile de familie, un loc cu sentimente.

Trecând de la aceasta către camerele ce compun duplexul modern dar cald, avem câteva spații ce debordează de personalitate. Una dintre ele este camera de zi, deschisă, în care a fost inclus un șemineu modern îmbrăcat în marmură. Scăldată în lumina naturală din abundență, nuanțele pietrei reci par să se schimbe în funcție de momentul zilei. Și pentru că vorbim de un spațiu deschis, în imediata apropiere este bucătăria ce a fost separată vizual într-un mod extrem de ingenios. Tavanul, îmbrăcat în lemn, este cel ce trasează această graniță între cele două funcțiuni. Ceea ce este cu adevărat interesant la acest aspect este faptul că finisajul tavanului a fost realizat din parchet din esență de Cumaru, o esență de origine Braziliană. Acest fel de lemn este prea puțin cunoscut la noi, însă lemnul de Cumaru se folosește atât la exterior, cât și la interior, pentru finisarea pardoseli, dar și ca lemn decorativ.

Astfel, culoarea sa brun roșcată se reflectă în blatul insulei realizată din cuarț, punând și mai mult în evidență degradeul specific acestuia.

O altă cameră care mi-a plăcut foarte mult este diningul, micuț, dar cochet, cu masă masivă din lemn și scaune din aramă. Din nou, nici această zonă nu scapă fără un element care să ofere particularitate. În acest caz este vorba de peretele spart, transformat într-un dulap deschis, ce comunică cu locul de joacă destinat mezinilor. Prin acest artificiu, camera capătă individualitate, este practic pentru că permite eficientizarea spațiului, dulapul devenind o bibliotecă originală, și, în plus, permite supravegherea de la distanță a celor mici.

Urcând, la ultimul etaj, aproape de tunelul de lumină integrat în acoperiș, ajungem în camera de relaxare, unde a fost inclus televizorul. Și aici, ca și în restul locuinței, avem câteva elemente originale ce contribuie la conturarea atmosferei moderne. Ușile glisante din metal, perforate de niște cercuri de diferite dimensiuni sunt primele care se remarcă. Răceala lor este îmblânzită de galbenul peretelui, de cărămida uitată la vedere și de finisajele din lemn. Astfel, căldura contra atacă obținându-se un echilibru plăcut între cele două atmosfere.

În continuare, te las să descoperi și celelalte spații, la fel de atractive, la fel de moderne și calde din cadrul acestui duplex.

Inspiră-te din creativitatea cu care biroul de arhitectură www.etelamakiarchitecture.com a transformat acest duplex din Brooklyn, New York, într-o locuință originală, de familie, cu sentimente.

Lasă un Comentariu...

*