Un apartament modern, cu multă personalitate

Cu o suprafață de aproximativ 80 mp mulți nu ar îndrăzni să numească acest apartament tocmai mic, însă nici unul exagerat de mare. Este la limita decenței când vine vorba de o locuință localizată într-o clădire cu foarte mulți vecini.

Un apartament modern, cu multă personalitate (1)

Picture 1 of 9

Cu toate acestea nu despre suprafață vom vorbi în cele ce urmează, ci mai degrabă despre felul cum specialiștii au reușit să transforme acest apartament într-un cămin modern, cu personalitate.

Primul lucru pe care l-au făcut a fost să regândească compartimentarea spațiului, delimitarea zonelor funcționale. Astfel, au ajuns la concluzia că pentru a spori suprafața utilă și totodată confortul proprietarilor este nevoie de o transformare completă, radicală.

Ceea ce a urmat a fost dărâmarea tuturor pereților despărțitori, mai puțin cei de la dormitor și baie, evident. Aceste sunt zone care au nevoie de o intimitate care se poate obține doar prin intermediul pereților.

Genul acesta de proces, eliminarea pereților interiori, poate avea loc și la noi, în orice apartament, singura condiție fiind aceea de a vă procura înainte o autorizație de construcție din cadrul primăriei de care aparțineți. În caz contrar sunteți pasibili de amendă.

Revenind la frumosul nostru apartament ucrainean, acesta a dobândit o mai mare deschidere și mai multă lumină odată cu renunțarea la pereții despărțitori. Cu toate acestea, pentru a delimita vizual spațiul, cel puțin livingul de dining, arhitecții au venit cu o altă soluție ingenioasă, construirea unui perete/paravan din lemn. Devenit un adevărat centru de interes, acest perete se remarcă prin simplitate, prin faptul că nu este un perete efectiv, plin de sus până jos, ci mai degrabă un panou spart, decupat, care în același timp joacă și rol de suport pentru televizorul suspendat.

Modernismul acestui interior este dat atât de formele obiectelor integrate, cât și de finisajele utilizate. Astfel, lemnul, cărămida, de altfel tot mai prezentă în interioarele moderne, neoanele încastrare în tava, toate fac front comun și contribuie la conturarea acestei atmosfere plăcute, cu personalitate.

Este o atmosferă unitară ce poate fi regăsită și în baie și în dormitor. Acest din urmă spațiu fiind un spațiu cu dublă funcționalitate, spațiu de dormit și loc de lucru. Biroul din dormitor fiind sperat de zona de dormit extrem de subtil, prin intermediul unei perdele fine, albe.

Ceea ce ne-a mai plăcut la această amenajare a fost paleta cromatică. Dominată de tonurile de galben, ocru, maro atmosfera capătă seriozitate, echilibru prin tonurile de gri și albastru. O combinație cromatică de succes care oferă greutate și personalitate acestui spațiu.

sursa foto: freshome.com

Lasă un Comentariu...

*