Modernizarea unui ascensor – 3 recomandări pentru proprietarii de clădiri

Indiferent de proprietatea pe care o deții, fie că este centru comercial sau clădire rezidențială, trebuie să iei în considerare pericolul la care cei ce aleg să se deplaseze între etaje cu ajutorul ascensorului sunt predispuși. Chiar și în contextul în care liftul se află în condiții normale de funcționalitate, însă cabina lui crează o stare de repulsie și anxietate călătorilor, modernizarea devine absolut necesară.

Designul ascensorului din clădire este aproape la fel de important ca modul în care funcționează. Interiorul lui ar trebui să transmită profesionalism și să reprezinte o imagine cât mai autentică a preocupării tale pentru nevoia de confort și siguranță. Dacă clienții, angajații sau locatarii încearcă să beneficieze de facilitățile liftului, însă acesta posedă un aspect neîngrijit sau învechit, singura impresie pe care o vei lăsa în urmă va fi aceea de indiferență și pasivitate.

În situația în care te-ai hotărât să apelezi la serviciile de modernizare pentru cabina ascensorului tău, ar trebui să oferi atenție următorilor trei factori.

1. Tipul de clădire și utilizarea zilnică a ascensorului

În primul rând, trebuie să iei în considerare modul în care ascensorul va fi destinat folosinței în conformitate cu tipul de clădire căreia îi aparține. Dacă ești proprietarul unei clădiri rezidențiale, trebuie să acorzi prioritate, în special, raportului preț-calitate-durabilitate atunci când intenționezi să achiziționezi un lift. Locatarii vor transporta mobilă sau electrocasnice masive cu ajutorul lui, în consecință oglinzile ar însemna o alegere nefericită în acest context.

În schimb, dacă deții un centru comercial sau o clădire de birouri, oglinzile ar aduce un plus de valoare pentru cabina ascensorului deoarece oferă oamenilor posibilitatea de a-și revizui aspectul, astfel încât să aplice un ultim retuș înainte de viitoarele întâlniri sau ședințe.

O calitate esențială pe care trebuie să o urmărești indiferent de tipul construcției este durata de timp alocată reparației în cazul defectării liftului. Încearcă să optezi pentru un model de ascensor care poate fi reparat și întreținut cu ușurință.

2. Modul în care arată cabina ascensorului

Cabina liftului tău poate transmite multe despre tine, cât și despre atenția pe care o dedici esteticii și funcționalității clădirii. Dacă dorești să lași o impresie plăcută celor care aleg să folosească liftul ca mijloc de transport între etaje, sau ți-ai propus să atragi noi locatari, clienți sau oameni de afaceri cu inițiativa ta de modernizare, atunci asigură-te că designul ascensorului transmite întru-totul viziunea dorită.

Cu toate că lemnul sau piatra decorativă pentru interior reprezintă soluții sigure și sustenabile pentru viața cabinei liftului, înfățișarea modernă a clădirii ar putea fi perturbată de aceste alegeri. Ține minte că decizia potrivită asupra culorilor, materialelor și designului pentru interiorul cabinei ascensorului poate influența semnificativ sentimentul de siguranță și satisfacție pe care îl trezești în cugetul celor care pășesc în lift. O imagine plăcută a liftului înseamnă o impresie bună asupra întregii clădiri.

3. Durata proiectului de modernizare

Angajații, clienții sau chiriașii tăi profită de funcționalitatea ascensorului care salvează timp și efort, prin urmare, nu poți aloca foarte mult timp unui proiect de modernizare. Intervalul de timp în care operarea liftului va fi restricționată depinde în primul rând de complexitatea planului de renovare, dar și de calitatea serviciilor companiei pe care o alegi.

Consultă-te cu cei care utilizează liftul în mod regulat atunci când decizi câte schimbări vei face, apoi discută cu reprezentanții firmei pe care ai ales-o și stabiliți exact termenul limită la care proiectul de modernizare se va finaliza. Încearcă pe tot parcursul lucrării de restaurare a ascensorului să verifici acuratețea cu care specialiștii respectă termenii contractului.

Dacă te afli în căutarea unei firme care să se ocupe cu modernizarea liftului tău, cei de pe mpifma.ro îți pun la dispoziție servicii profesioniste, care adaptează funcționalitatea ascensorului efectelor uzurii, modificărilor tehnologice și de legislație cu scopul îmbunătățirii duratei de viață.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un Comentariu...

*