Locuință eco cu un decor de impact

Eco. Green. Prietenos cu mediul. Sunt concepte devenite în ultimii ani tendințe, care se extind rapid ca arie de aplicabilitate. În ceea ce privește locuințele care nu dăunează mediului, latura eco se reflectă în primul rând prin folosirea în construcția acestora materiale și produse care nu poluează mediul înconjurător, pe toată durata lor de viață și în al doilea rând prin utilizarea produselor care produc energie verde. Iată o locuință eco!

locuinta eco (2)

Picture 2 of 9


O casă în care să se simtă confortabil și datorită faptului că aceasta nu are un impact neplăcut asupra mediului înconjurător, asta și-a dorit proprietarul acestei locuințe eco pe care v-o prezentăm.
Proprietarul locuinței a optat pentru un proiect de casa cu acoperiș plat, iar această opțiune nu a fost întâmplătoare, deoarece i-a permis cultivarea unei plante (denumită sedum) pentru realizarea unui acoperiș verde. Aceasta plantă produce oxigen și, totodată contribuie la obținerea confortului termic în interior, se comportă ca un izolator, extrem de eficient (reduce pierderile de căldură iarna și răcește vara) și, de asemene, atrage insecte și păsări, astfel ajutând la recrearea echilibrului natural, „deranjat” odată cu construcția casei.

În ceea ce privește partea interioară, s-a optat pentru o compartimentare simplă. Zona de locuit este un open space imens, care oferă o libertate mare în amenajare. În construcția și amenajarea casei primează în primul rand calitatea și criteriile eco. Nu întâmplător, suprafețele vitrate sunt mai mult decât generoase, casa fiind dotata cu uși și ferestre mari din sticlă pentru a fi scăldată în lumina naturală, iar lumina este prezentă, din abundență chiar. În livingul mare unde lumina naturala nu era suficienta, aceasta a fost adusă cu ajutorul celor trei tunele solare VELUX, de altfel produse inovatoare și ecologice care iluminează natural și ajută la economia de curent electric. Tunelele solare VELUX au un profil exterior similar ferestrelor de mansardă, un tub reflectorizant prin care lumina este captată și o aplică la interior prin care lumina naturală este difuzată. Efectul este surprinzător deoarece conferă o nouă experiență, spațiului interior bucurându-se de o atmosferă incredibil de luminoasă, chiar și în absența ferestrelor.

Livingul impresionează prin stil și personalitate. Peretele pictat grafitti în culori vii, înfățișând forme geometrice, completează mobilierul șic, la fel de colorat. Claritatea liniilor se potrivește perfect arhitecturii casei iar tunelul solar VELUX cu aplică, semnată de designerul Ross Lovegrove, se încadrează de minune în decorul acestei locuințe eco.
Declarația proprietarului cu privire la felul cum se simte în această locuință, liber și fără constrângeri, vine să întărească ceea ce imaginile ne grăiesc. Starea de bine se datorează deopotrivă spațiului aerisit, urban, și luminii naturale obținute. „Casa este ceea ce mi-am imaginat, nu mai mult. Lumina câștigată este suficientă. Aceasta se vede, se simte! ”
Pentru proiecte la fel de inspirate sau pentru detalii despre tunelul solar VELUX, vizitați http://www.velux.ro/inspiratie/galerie-foto-camere iar pentru mai multe detalii despre tunelul solar VELUX accesați http://www.velux.ro/produse/tunele-solare.

Lasă un Comentariu...

*