Ce pot face pentru ca pisica mea să nu se plictisească atunci când nu sunt acasă?

Atunci când nu suntem acasă o zi întreagă sau poate mai multe zile în șir, este necesar să le asigurăm pisicilor noastre un mediu interactiv, care să le determine să facă mișcare și să își folosească mintea, pentru a nu se simți singure și plictisite. Deși nu este recomandat să vă lăsați pisica prea mult timp singură acasă și nicidecum mai mult de 3 zile, uneori s-ar putea să nu aveți de ales. Prin urmare, dacă urmează să vă lăsați pisica pe cont propriu câteva zile, asigurați-vă că mediul său este bogat în stimuli vizuali și olfactivi.

Ce pot face pentru ca pisica mea să nu se plictisească atunci când nu sunt acasăStimulare vizuală și olfactivă pentru pisici

Cel mai simplu mod prin care puteți oferi stimulare vizuală unei pisici este să îi puneți la dispoziție o fereastră unde să poată privi afară. Dați perdelele și draperia la o parte și permiteți pisicii să se uite afară. Dacă pervazul este prea înalt, o puteți ajuta să ajungă acolo asigurându-i o treaptă înălțătoare. Astfel, pisica va putea urmări trecătorii și poate și alte animale. Orice pisică se bucură de stimulii din mediu. Totuși, aveți grijă ca fereastră să nu fie îndreptată spre unele priveliști care abundă în pradă inaccesibilă, cum ar fi către alte păsări sau către porumbei, deoarece asta ar putea să îi provoace pisicii stări intense de stres și frustrare. De asemenea, simțul olfactiv al pisicii este deosebit de puternic și joacă un rol important în înțelegerea sa asupra lumii și în ceea ce privește modul în care ea interacționează cu mediul. Prin urmare, este foarte important să stimulați cât mai mult aceste simțuri.

S-a plictisit pisica mea să se joace singură?

Dacă pisica petrece mult timp singură, este posibil să înceapă să dea semne de plictiseală. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi un moment bun să vă gândiți să îi oferiți o companie. Dacă veți fi plecată de acasă mai mult de 3 zile, puteți să vă încredeți în serviciile oferite de cathotel.ro, un hotel grozav unde pisica poate interacționa cu alte pisici. Dacă doriți să mai aduceți o pisică acasă, este foarte important să cunoașteți personalitatea felinei și să vă gândiți dacă o va ajuta conviețuirea cu o altă pisică. Dacă sunteți de părere că pisica este foarte sociabilă, ar trebui să vă gândiți serios să adoptați încă o pisică. Înainte de a aduce noua pisica acasă, este necesar să se cunoască un pic. Pisicile ar trebui să socializeze într-un alt spațiu pentru a vă asigura că noua pisică va fi acceptată. Este important să vă asigurați că pisicile se vor cunoaște și vor socializa înainte de a le lăsa să conviețuiască împreună. De asemenea, este important să rețineți că pisicile nu ar trebui să fie forțate să-și împartă jucăriile și spațiile, așa că fiecare dintre ele ar trebui să aibă propriile jucării, boluri pentru hrană și apă, cutii cu nisip și zone de odihnă. Acest lucru este necesar pentru a evita competiția și stresul, care pot apărea între două pisici.

Ce faceți cu pisica dacă sunteți plecată de acasă o săptămână?

Există mai multe modalități de a vă menține pisica ocupată pentru o zi întreagă cât timp sunteți la serviciu sau aveți de rezolvat o multitudine de lucruri în afara casei. Dar ce soluții există atunci când sunteți nevoită să plecați o perioadă mai lungă de timp sau nu puteți să luați pisica în vacanță? În primul rând, puteți apela la cathotel.ro pentru a avea grijă de pisică și puteți fi sigură că și pisica va avea parte la rândul ei de o vacanță minunată, de servicii excelente, de joacă și de companie plăcută. În al doilea rând, puteți ruga un prieten să aibă grijă de pisică, având astfel siguranța că pisica are parte de rutina sa obișnuită și că este hrănită și îngrijită. O altă opțiune este să rugați un vecin să vă hrănească pisica și să petreacă câteva minute cu ea în fiecare zi. Iar o altă opțiune ar fi să apelați la serviciile unui îngrijitor profesionist de pisici pentru a avea garanție că pisica primește toată îngrijirea de care are nevoie în timp ce vă bucurați de vacanță.

Lasă un Comentariu...

*