Decor contemporan într-o rezidență de lux

Less is more, iar această regulă am aplicat-o la nivelul fiecărui detaliu din această rezidență. Mi-am imaginat un interior primitor și confortabil, cu texturi naturale lăsate la vedere și culori neutrale, accentuate, din loc în loc, de nuanțe vibrante.

Decor contemporan într-o rezidență de lux

Picture 1 of 7


Ca o metaforă a stilului de viață urban și, totuși, puternic ancorat în natură, acest decor cucerește prin armonie. Accentele naturale se îmbină frumos cu elementele contemporane, creând un combo vizual inedit, la nivelul texturilor, dar și din punct de vedere cromatic.
Pentru un efect de impact, am îmbrăcat un perete din living în paneluri din lemn de stejar (boieserie), asortându-l cu restul mobilierului. În ceea ce privește decorațiunile, am folosit doar ceea ce mi s-a părut indinspensabil, fără a încărca spațiul inutil.
Adaptându-mă cerințelor de funcționalitate și simț practic, am mers mai departe de atât. Am realizat mobilier customizat, în interiorul echipei de product design din cadrul INGENO, pentru ca fiecare obiect să corespundă nevoilor proprietarilor, care-și dezvoltă cariere impresionante în domeniul corporate și medical.
Timp de trei luni, cât a durat proiectul, am avut parte de multe bucurii, dar n-au lipsit nici provocările. Am întâlnit, în primă instanță, mici dificultăți în încercarea de a redefini, din punct de vedere structural, întregul apartament. Am reușit, în cele din urmă, să cuplez zonele de TV space, living, dining și bucătărie, formând o singură încăpere de tip open space.
Apoi, m-am gândit că zona TV are nevoie de ceva special. Mi-am imaginat câteva rafturi susținute de două tulpini de mesteceni, iar de la idee până la transpunerea ei în realitate n-au fost decât… zile întregi de căutare și multe, multe telefoane.
Schema de design interior n-ar fi fost completă fără corpurile de iluminat și operele de artă pe care le-am adăugat spre final. Au însemnat ultima tușă, accentuând personalitatea decorului și visul proprietarilor, pasionați deopotrivă de urban lifestyle și natură.

Concept amenajare și text Genoveva Hossu

Str.Horea nr.10, ap. 5 | 400174,
Cluj-Napoca | www.ingeno.ro
www.genovevahossu.ro


Lasă un Comentariu...

*