Soleta, o casă modernă și ecologică

Cu toții ne imaginăm o viață lungă și fericită, locuind în casa mult visată. De aceea, momentul în care decizi să investești în propria casă este la fel de important precum căsătoria sau absolvirea facultății. Îți dorești un spațiu cald, confortabil, un cămin primitor pentru tine și familia ta. Deși piața imobiliară este în expansiune, multe case rămân nevândute și, chiar dacă se vând, nu vor oferi nimic mai mult decât un acoperiș deasupra capului.

soleta, o casa moderna si ecologica (1)

Picture 1 of 29

Puține sunt casele cu personalitate și construite strategic. Într-o lume care este zilnic surprinsă de noi descoperiri, de inovație, nu ne mai putem permite să plătim pentru case care sunt numai un adăpost de ploaie. De aceea, Soleta nu a fost doar proiectată inteligent, ci este casa inteligentă pe care o poți controla chiar prin intermediul smartphone-ului. Când vei ajunge acasă, într-o seară friguroasă de iarnă, casa ta va fi caldă și primitoare pentru că vei programa temperatura optimă prin propriul telefon.

Soleta zeroEnergy este un nou concept de locuinţă premium modernă, ecologică, dezvoltat de Fundaţia pentru inventică şi tehnologii sustenabile Justin Capră (FITS). Un astfel de prototip complet funcţional, ce poartă numele de Soleta zeroEnergy One, este expus în București, România. Acesta este cel mai mic model din gama precedentă de case Soleta și a servit drept prototip de studiu pentru optimizarea funcțională și arhitecturală a noilor modele de case Soleta Plus.

Doi ani de cercetări au condus la Soleta Plus, casa cu stil de viață

După casa Soleta, un proiect frumos, dar destul de restrâns, inventatorii de la Fundația Justin Capră, după doi ani de cercetări, prezintă varianta Soleta Plus, o casă mult îmbunătățită, dar la fel de frumoasă și inteligentă.

Modelul One Plus este noul mezin al familiei de case Soleta, care înglobează toate avantajele vechilor modele One, însă cu o suprafață crescută de la 12 mp la 60 mp. În noua variantă, partea din spate este ocupată de două dormitoare cu intrări separte, fiecare având câte 11 mp și câte un dulap înzidit, foarte încăpător. Baia are o suprafață de 5.1 mp, iar deasupra tavanului s-a prevăzut un spațiu tehnic suficient de mare, pentru a cuprinde toate sistemele tehnice standard sau opționale ale casei. Un alt spațiu pentru depozitare suplimentar poate fi realizat, opțional și gratuit, deasupra holului de intrare către dormitoare. Livingul foarte generos include bucătăria și zona de luat masa, toate împreună însumând 33 mp. Pentru a căpăta un spațiu interior cu un grad superior de confort și utilitate, pantele acoperișului au fost modificate la 70, respectiv 10 grade. Asemenea modelului anterior, și Soleta One plus poate fi accesorizată opțional cu terase și pergole exterioare, atașabile atât în față, cât și în lateralul casei. Ele pot avea forme și suprafețe variabile pentru o adaptare ușoară la terenul dumneavoastră.

Soleta Plus poate fi casa ta! Poți alege una din cele patru variante în funcție de nevoile familiei tale. Mai mult decât atât, pachetul 0 energie cucerește Europa. Cu ajutorul acestuia, toată energia folosită este produsă tot aici, în casa ta. Vei avea facturi infime și vei proteja natura extrem de exploatată. În plus, materialele folosite în construcția casei nu conțin substanțe chimice dăunătoare. Principiul ecologic e sfânt.

Spre deosebire de alte campanii de promovare a imobilelor, Soleta nu a avut nevoie de campanii agresive pentru a convinge. Este construită inteligent din materiale reciclabile. Mai mult decât atât, materialul lemnos din care este construită este adus de la o distanță nu mai mare de 100 km de punctul de fabricație. Motivul este simplu: transportul poluează, iar scopul principal este de a ocroti natura.

Soleta, casa pentru care se plantează o pădure ce îți poartă numele

Pentru că se dorește un mediu curat, la fiecare casă cumpărată, compania va planta o pădure ce va acoperi dublul materialului lemnos utilizat la construcție. Mai exact, pădurea ta va produce dublul oxigenului pe care îl va consuma casa.

***Poți analiza variantele de case și pachetele opționale aici: http://soleta.ro/Acasa. Pentru a vedea prețurile caselor și alte detalii despre acest concept, descarcă broșura Soleta de aici: http://bit.ly/17YyTOp. Un specialist Soleta îți va sta la dispoziție pentru întrebări.

 

Lasă un Comentariu...

*