Un studio vesel și elegant

Într-un complex rezidențial nou construit în centrul Bucureștiului, dar departe de toată nebunia acestui oraș mare și aglomerat, am pășit într-un studio vesel și elegant. Din ușă, ne-a întâmpinat o tânără drăguță, care părea a fi mereu cu zâmbetul pe buze.

un-studio-vesel-si-colorat-(1)

Picture 1 of 8


Galbenul viu colorat îmbinat cu albul elegant prezent în camera de zi m-a făcut să realizez, instant, cât de bine i se potrivesc toate aceste elementele de design interior folosite. Studentă la Facultatea de Medicină din București, frumoasa fată ne-a mărturisit că se simte ca acasă în noul studio amenajat special pentru ea. Pe lângă mulțumirea tinerei proprietare, Alexandra Stancu, cea care s-a ocupat de designul interior, ne-a mărturisit că tânăra a fost clientul perfect. Tot ce i-a propus, a acceptat!

Fiindcă proprietatea avea deja parchet, uși, gresie, faianță și grupuri sanitare, amenajarea micuțului apartament a pornit de la aceste detalii. De aceea, pentru dormitor, Alexandra a ales o linie simplă de mobilier în alb, marcată de influența oceanică a culorii de pe perete. Camera a fost animată de tablouri pe perete unde tânăra proprietară și-a putut pune amprenta prin imaginile alese să umple ramele.

Și fiindcă atunci când am intrat în apartament, living-room-ul a fost încăperea care ne-a luminat privirea, am observat că și aici s-a păstrat aceeași linie minimalistă, însă accentul a fost pus pe galbenul folosit la mobilier, cât și la unul dintre pereți. În aceeași cameră este gândită și zona de studiu compusă din clasicul birou și câteva rafturi.

Bucătăria este liniară și semi-open space cu livingul, motiv pentru care s-a păstrat aceeași linie și aceleași culori ca în camera de zi. Zona este totuși separată de o ușă glisantă de sticlă în spatele căreia se află un top înalt de servit masa. Un element de design foarte des întâlnit în ultima perioadă este cărămida specială de interior. Acest tip de design aduce un plus de valoare interiorului și creează o atmosferă primitoare.

Baia a rămas în întregime așa cum a fost atunci când a fost preluat apartamentul, elementele alese integrându-se perfect în dressingul propus pentru restul locuinței.

Fiind vorba de un studio, vesel și elegant, spațiul de depozitare a fost optimizat la maxim. De aceea au fost montate două dulapuri de haine, un cuier și un pantofar la intrare. De asemenea, s-au creat zone de depozitare în cadrul mobilierului din living și birou, s-a compartimentat bucătăria care ascunde pe lângă plită, hotă, cuptor, frigider și o mașină de spălat și, nu în ultimul rând, a fost montat și un dulăpior de baie.

După toată această prezentare, întrebarea rămâne: Cât s-a investit? Ei bine, bugetul alocat proiectului a fost de aproximativ 5500 euro, care a cuprins mobilierul, perdelele și draperiile, corpurile de iluminat, electrocasnicele și alte accesorii.

Deși Alexandra a lucrat la un proiect de design pentru un studio mic, s-a dorit realizarea unui fond unitar cu texturi naturale pe care am aplicat accente tari. Ceea ce s-a și întâmplat!

Lasă un Comentariu...

*