Pod transformat în apartament la mansardă

În țara noastră sunt foarte multe zone în care casele au o arhitectură cu acoperiș în două ape și cu pod generos, folosit pentru depozitare. Ideea de a locui în spațiul din pod începe să prindă contur tot mai mult, nu doar din cauza costurilor mari impuse de o locuință nouă, dar și datorită farmecului incontestabil și al avantajelor unei mansarde.

apartament la mansarda (1)

Picture 1 of 5

Amenajarea acestui apartament din Sibiu, în spațiul de sub acoperișul în pantă reprezintă un succes pentru proprietari, deoarece beneficiază de toate avantajele unei case: curte, priveliște panoramică, lumina naturală și intimitate.
Având în vedere ca imobilul supus mansardării a fost o casa veche, nu s-a păstrat nimic, totul a fost refăcut: acoperișul și plafonul dintre etaj și pod. Renovarea a urmat apoi toate etapele implicate în construcția unui apartament la mansardă nou: casa scării, ziduri despărțitoare, izolare, instalații pentru utilități și, la final, finisajele.
Mansarda locuibilă are o suprafață de aproximativ 170 mp. Spațiul obținut s-a compartimentat în living, bucătărie, dormitor și două băi, toate având un farmec aparte datorită pereților înclinați și a panoramei care se deschide datorită montării ferestrelor de mansardă.

„Faptul că pereții sunt înclinați ar putea crea o senzație de apăsare, de spațiu mic, înghesuit. Cu ajutorul ferestrelor de mansardă VELUX am reușit să compensez acest neajuns, obținând o mansardă luminoasă și spațioasă.” – declară proprietarul.
Farmecul acestei amenajări din cadrul apartamentului la mansardă constă în simplitatea sa.

Bucătăria comunică cu livingul, iar trecerea se face lin și prin linia cromatica comună a ferestrelor de mansarda și a mobilierului.

De altfel, amenajarea întregului apartament este unitară: în toate încăperile, pereții au fost vopsiți alb și au fost montate ferestre de mansardă VELUX în combinații uluitoare. Livingul excelează din acest punct de vedere și exemplifică una din situațiile în care cantitatea contează. Cele șase ferestre de mansarda VELUX sunt montate ingenios, una lângă cealaltă, iar efectul este spectaculos: acela de mărire a spațiului vizual, de amplificare a luminii naturale și de comunicare cu natura.
Amenajarea a adus după sine și beneficii noi. Nu există vecini decât la nivelul inferior, iar priveliștea nu este limitată de nimic, ferestrele și terasa fiind peste limita construcțiilor din jur.
Inspiră-te din amenajări la fel de reușite pe: http://www.velux.ro/inspiratie/galerie-foto-camere

Lasă un Comentariu...

*