Apartament exclusivist – modern și cald în același context

Cu toții ne dorim să locuim în „acel” apartament perfect, pe care l-am visat de mici copii. Un loc în care putem să ne petrecem timp cu familia şi prietenii, un loc intim şi modern. Toate aceste elemente pot fi atinse dacă apelăm la designerul de interior. Specialiştii în domeniu îmbină perfect funcţionalitatea cu partea estetică.

apartament exclusivist (1)

Picture 1 of 14

Stephan Eyck este un studio de design interior care s-a preocupat de realizarea acestui concept inedit. Designerul Florina Szabo ne-a mărturisit că beneficiarul acestui apartament exclusivist și-a dorit să locuiască într-un ambient modern și minimalist. Astfel, elementul care definește această amenajare și de care s-a ţinut cont în urma dezbaterilor a fost absența albului ca prezență cromatică în spațiul de locuit.

Locuința care a trebuit supusă amenajării are o suprafață de 85 mp, iar ceea ce o face să se diferențieze de alte spații este zona deschisă, amplă, care te trimite cu gândul la un studio occidental. Atât din punctul de vedere al rezistenței, cât și a unei departajări vizuale ingenioase, specialiștii au recurs la câteva elemente structurale. Pentru ca spaţiile să fie organizate într-o ordine logică, a fost necesară o compartimentare perfect funcţională. Astfel, zona de zi este compusă din living, bucătărie şi dining şi a fost gândită conform tendinței actuale, „open space”, însă condimentată cu unul dintre cele mai îndrăznețe șemineuri. Această piesă devine prin poziția sa atât element de legătură între cele trei zone, cât și un element de maxim interes, un adevărat center piece. Practic, întreaga atenție îți este captată de acest perimetru, de combinaţia interesantă de materiale diferite: tuburi din metal şi sticlă sablată.

Băii i-a fost alocat un spaţiu generos, poate mult mai mare decât unei băi obișnuite, dar, în acest fel, se pot obţine zone intime pentru fiecare activitate desfăşurată în parte. Particularitatea acestei încăperi este dată de prezența pietrei de onix, care înveșmântează peretele, oferind o aură deosebită băii.

În ceea ce privește dormitorul, nici acesta nu este lipsit de farmec, avânt integrate câteva detalii ce fac deliciul spațiului. În primul rând, peretele din cărămidă aparentă capătă profunzime prin intermediul negrului intens. Acesta, la rândul său, evidențiază polițele din lemn neregulate, precum și patul prevăzut cu o lumină ambientală discretă. Rolul acesteia este de a evidenția structura ușor orientală, cât și de a-i oferi înălțime. Dormitorul, spre deosebire de orice altă încăpere este un spațiu multifuncțional.

În zona destinată balconului au fost gândite două zone cu funcțiuni diferite, un colț de relaxare inundat de lumină, ideal pentru citit, și un birou pentru activitățile ce nu suferă amânare.

Materialele, finisajele sunt foarte importante atunci când ne apucăm de decorare sau redecorare. Ele sunt cele care dau viață unui ambient și tot ele, prin prisma calității pe care o oferă, pot crea un spațiu fără vârstă. Finisajele de calitate au o durată de viață mai lungă, cu condiția să fie și întreținute corespunzător. În cazul de față, materialele folosite au rolul de a oferi amenajării o notă elegantă și, în același timp, contemporană.

Pardoseala realizată din vopsea pe bază de răşină (epoxidică) reprezintă numitorul comun al acestei locuințe. Poate că nu ține chiar de inedit, căci genul acesta de pardoseală nu mai este chiar o noutate, dar încă nu este suficient de des utilizată, mai ales într-un spațiu de locuit.

Tocmai aceste detalii, precum și finisajele de la nivelul pereților: vopsea lavabilă pe bază de latex în culori neutre, cărămidă aparentă în negru grafit şi onix pe suprafeţele expuse umidităţii cataloghează locuința drept una modernă.

Toate componentele au format un întreg compoziţional şi cromatic, ce va servi drept un spaţiu de locuit perfect pentru beneficiarul care apreciază meticulos luxul şi bunul gust.

Lasă un Comentariu...

*