Unul dintre cele mai importante roluri ale designului de interior este acela de a ne face să ne simțim bine și de a ne identifica cu noul cămin. Deși facem tot posibilul să ne amenajăm singuri locuința, trebuie să recunoaștem că o amenajare interioară care să primească nota zece pe toată linia nu e chiar atât de ușor de obținut și, cel mai important, este greu de menținut.
În cazul amenajării prezentate în aceste pagini, toate cele enumerate mai sus au fost bifate de către talentații designeri de la Creativ Interior, Natalia Berezovskaia și Octav Roman.
Pentru că spațiul este restrâns și poate deveni un inconvenient atunci când ajungi la partea de amenajare, a fost nevoie de o soluție practică și de un vizual modern și de impact. Așadar, proiectul a debutat avându-se în vedere aceste două aspecte. Încet, încet ideile au început să prindă contur, iar cel care a pus în mișcare întreaga amenajare a fost peretele turcoaz decorat cu pictură murală, realizat de Natalia. S-a mers cu această personalizare până în bucătărie și chiar până în hol. Astfel, întregul apartament beneficiază de intervenții originale de mare impact. Culorile au fost alese pornind de la esența parchetului de stejar cu care s-a dorit să se creeze un contrast cromatic.
Acest apartament cu accente retro și scandinave de două camere, cu suprafața de 56 mp, este împărțit într-un dormitor, living, baie și bucătărie.
Pentru că proiectul a fost gândit să exprime cât mai multă căldură și un aer degajat, au transformat locuința monotonă, în primă fază, într-un spațiu primitor și vesel, adăugând accente de culoare și elemente din stilul retro și puțin din cel scandinav.
Mobilierul, realizat la comandă după schițele concepute de designerii de la Creativ Interior, are ca predominantă o culoare închisă. În paleta coloristică regăsim pacific tabac în combinație cu culori pastelate, cum ar fi verde peppermint sau cappuccino. Stilul mobilierului este destul de simplist, inspirat din designul nordic-scandinav.
În dormitor, piesa de rezistență este indubitabil patul cu tăblia tapițată, care a luat naștere de la ideea de patchwork. S-au folosit mai multe tipuri de textile, păstrând drept model același material pentru care s-a optat și în cazul draperiilor. S-a obținut astfel o continuitate, fără să se piardă legătura dintre elementele ce definesc spațiul. Finisajul mobilierului din dormitor este deschis la culoare, doar dressingul are aplicate pe fața ușii niște fâșii din sticlă de culoare cappuccino, pentru a crea vizual o compoziție geometrică.
Bucătăria, fiindcă face parte din categoria spațiilor mici, trebuia gândită ergonomic. De aceea, s-a venit cu soluția de a folosi spațiul într-un mod util, folosind fiecare colț ascuns al camerei. Natalia și Octav au creat zone de depozitare în spatele stâlpului pe care, într-un mod ingenios, l-au scos în evidență prin tapetul folosit.
Bugetul amenajării a fost destul de redus, încercând să personalizeze cât mai multe elemente, pentru a scoate din anonimat întreaga locuință. Pictura murală de pe peretele din hol, mesajele scrise pe peretele din dormitor, tabureții cumpărați de la IKEA etc. sunt câteva dintre micile trucuri folosite pentru a personaliza locuința cu un buget redus.
Datele de contact: Studioul de design: Creativ Interior (www.creativ-interior.ro). Designeri: Natalia Berezovskaia și Octav Roman