53 mp luminoși

O locuință oricât de mică, dacă este amenajată cu bun gust, dacă profiți de toate avantajele pe care aceasta le prezintă, inevitabil se va transforma într-un adevărat cămin.

53 mp luminosi (1)

Picture 1 of 19

Despre The Park v-am mai povestit și cu altă ocazie, însă nu aveam cum să nu mă întorc pe site-ul lor și să nu-mi încânt privirea cu un alt proiect, mai ales într-o zi de weekend mohorâtă, când tot ce vrei să faci este să visezi cu ochii deschiși, în păturică.

L-am ales pe acesta, un apartament cu 2 camere și o suprafață de 53 mp. Motivul (de fapt sunt două)?, în primul rând pentru că poartă amprenta Irinei Neacșu, un designer de obiect ce a reușit cu multă grație să facă dintr-un scaun o prezență originală, confortabilă, cu identitate proprie.

Acesta este evident prezent în amenajarea celor 53 mp luminoși, însă mai sunt câteva detalii ce dau de gol implicarea designerului în proiect. De altfel, prin acest lucru se individualizează The Park, prin integrarea în decorul obișnuit a unor piese unicat de design 100% românesc.

Revenind la cei 53 mp luminoși, aceștia sunt cât se poate de aerisiți, Irina recurgând la puține piese de mobilier într-un cadru alb. Astfel, se menține senzația de spațiu, de lejeritate, în timp ce lumina inundă cu dărnicie atât livingul open space, cât și dormitorul (iar acesta este cel de-al doilea motiv pentru care m-am oprit la acestă amenajare).

Armonia albului este contrabalansată de tonurile de pământ prezente prin intermediul accesoriilor sau a fotoliului ce pare a fi extrem de confortabil.

Atât în zona de zi, o suprafață ce îndeplinește mai multe funcțiuni, cât și cea de noapte se regăsesc niște obiecte extrem de atrăgătoare. Pe o parte sunt scaunele și fotoliul ce poartă semnătura Irinei Neacșu, pe de altă parte sunt corpurile de iluminat, lampadarul cu picior din cărți, care totodată subliniază un discret colț de lectură, și trunchiul de copac suspendat din zona bucătăriei care nu numai că dirijează lumina în zona de lucru, dar divide vizual cele două funcțiuni.

În plus, insertul de negru dintre piesele de mobilier ale bucătăriei conturează o nouă zonă de interes, similară cu cea din dormitor. Negrul devine astfel tot mai curajos și în amenajarea interioară românească, lucru care nu poate decât să mă bucure.

Și pentru că tot am adus în discuție dormitorul, nu pot să nu remarc nota umoristică prezentă în acest spațiu. Tradiționala tăblie a patului a fost înlocuită de două perne personalizate pentru el și pentru ea, vinovată pentru această idee făcându-se tot Irina. Și pentru a sublinia și mai mult cine, cum, ce loc ocupă avem și corpurile de iluminat poziționate în extremitățile laterale ale patului.

Tabureții din lemn, unul mai rustic și altul ceva mai clasic, dar ambele la fel de adorabile, care de altfel trădează din nou feminitatea și masculinitatea, au fost amplasați pe post de noptiere.

Ca și concluzie finală, nu găsesc nimic ce aș putea reproșa acestui decor, cu atât mai mult cu cât bugetul de amenajare, în care au fost incluse și electrocasnicele, s-a ridicat la doar 8500 euro (adevărat, fără TVA).
Cine a spus că albul este banal într-o amenajare interioară a greșit fără iertare. Uitați acești 57 mp luminoși, căutați amenajările nordice și nu vă veți sătura să le priviți.

The Park este mai mult decât un ansamblu rezidențial este o comunitate. Prețul unui apartament pornește de la 57.000 euro, însă mai multe detalii despre blocurile de lângă Parcul Tineretului găsiți pe site-ul lor.

Lasă un Comentariu...

*