Experiența locuirii într-o casă de lut

În ultimul deceniu se poate observa o dorință tot mai crescută a oamenilor de a îmbrățișa un mod de viață cât mai aproape de natură. Dat fiind nivelul tot mai crescut de poluare din orașe și lipsa unei conexiuni reale cu mediul înconjurător, acest lucru este de înțeles. Astfel, multe locuințe din mijlocul orașelor sunt scoase la vânzare, iar zonele rurale și cele din mijlocul naturii ajung să găzduiască noi cabane sau căsuțe.

Tot mai apreciate în întreaga lume sunt casele realizate din lut. O locuință de acest fel este ecologică, ușor și ieftin de construit, asigurând un grad optim de confort.

Decizia construirii unei astfel de case a luat-o și o tânără familie din America. Cuplul a renunțat la traiul de la oraș și au construit împreună o casă minunată din lut, care le oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate alături de fiul lor. Deși mulți nu reușesc să înțeleagă, sau să rezoneze cu o astfel de decizie, familia se declară foarte fericită.

Experienta locuirii intr-o casa de lut 1

Picture 1 of 10

Casa nu are mai mult de 30 de metri pătrați și a fost construită în întregime din materiale naturale, precum lutul și lemnul. Chiar dacă spațiul este restrâns, proprietarii locuinței afirmă că locuința este foarte confortabilă și că este o adevărată plăcere să locuiască în acest mod.

„Iubesc această frumoasă casă. Nu pot descrie în cuvinte ce înseamnă pentru mine să locuiesc alături de familia mea în acest spațiu confortabil. Îmi aduce foarte multă bucurie și puternice sentimente pozitive, izvorâte parțial din reconectarea cu un loc în care am investit foarte multă energie și parțial din calitățile locuinței. Formele curbe și textura pereților din lut, căldura lemnului. Toate aceste materiale sunt atât de confortabile”, a relatat proprietara locuinței.

Aspectul exterior al casei este asemănător cu cel al unei căsuțe din povești, sau al unei locuințe pentru hobbiți. Culorile utilizate sunt naturale, neutre dar calde. Astfel, pe lângă designul atractiv, ruginiul și nuanțele de maro fac locuința să fie foarte primitoare. Pentru a întregi decorul, acoperișul este parțial acoperit cu vegetație.

Casa este așezată într-o zonă cu climat plăcut în cea mai mare parte a timpului, cu ierni mai domoale. Încălzirea este asigurată de o sobă pe lemne, care face față fără probleme anotimpului rece.

Pe timpul verii, confortul climatic este cât se poate de ridicat, pereții din lut fiind ideali în acest sezon. Materialul de construcție menține temperatura răcoroasă la interior, chiar și atunci când valorile indicate de termometru se apropie de temperaturi caniculare. Podeaua, realizată de asemenea din lut, contribuie la menținerea constantă a temperaturii.

La interior decorul ales este unul rustic, cu grinzi din lemn la vedere și mobilier vintage. Pe jos au fost așezate, din loc în loc, covorașe țesute din materiale naturale, care completează frumos atmosfera.

Bucătăria reprezintă doar un colțișor, însă este utilată și perfect funcțională.

Cu toate că dimensiunea casei este foarte redusă, nu lipsește nimic din ceea ce este necesar în orice locuință convențională. Singurele diferențe notabile sunt legate de aspect și de materialele folosite. Casa este dotată și cu o bibliotecă, bineînțeles realizată tot manual, din lut.

Sursa: earthenacres.wordpress.com

Lasă un Comentariu...

*