Ventilatorul axial 12v – unde se folosește și ce caracteristici are?

În magazinele cu componente electrice sunt disponibile numeroase modele de ventilatoare axiale cu rulmenți cu bile duble, care oferă o soluție de răcire rentabilă, fără a sacrifica calitatea sau fiabilitatea. Prevăzute cu un cadru robust din aluminiu turnat sub presiune și un motor AC protejat cu impedanța polilor umbriți, aceste ventilatoare sunt ideale pentru o multitudine de aplicații. Datorită vitezei și presiunii excelente a aerului, aceste ventilatoare axiale sunt potrivite pentru o varietate de aplicații hardware.

Ce sunt ventilatoarele axiale?

Ventilatoarele axiale sunt utilizate în toate industriile în care răcirea componentelor sau a utilajelor este importantă. Ventilatoarele funcționează prin aspirarea aerului într-o direcție axială peste o suprafață pentru a o răci sau pentru a împinge aerul fierbinte pentru a o răci. Acest lucru este esențial în articolele de zi cu zi, cum ar fi un computer desktop, unde ventilatorul axial ar răci procesorul pentru a se asigura că un computer va continua să funcționeze fără probleme. Problemele legate de supraîncălzire se aplică majorității aplicațiilor electronice sau de inginerie, astfel încât ventilatoarele axiale sunt utilizate în mod obișnuit.

De obicei, un ventilator axial folosește rulmenți cu bile. Rulmenții cu bile sunt de obicei cea mai comună alegere în cadrul ventilatoarelor axiale. Acest lucru se datorează în principal reputației lor de durată de viață excelentă, ventilatoarele cu bile sunt cunoscute că funcționează la viteză maximă, fără întreruperi de mulți ani. Dacă ventilatorul tău axial trebuie montat într-o poziție în care paletele sunt orientate într-o direcție incomodă, interiorul rulmenților cu bile va face ca ventilatorul să poată fi montat în orice poziție axială.

Care sunt caracteristicile și beneficiile unui ventilator axial?

Un ventilator 12v DC axial are anumite caracteristici și beneficii, printre acestea, meritând menționate:

  • Carcasă termoplastică PBT
  • Orientare pătrată
  • Poate fi montată în poziție orizontală și verticală
  • Niveluri reduse de zgomot
  • Lamele încrucișate ajută la un flux de aer fluid și eficient

 Cât de zgomotoase sunt aceste ventilatoare?

Datorită nivelurilor scăzute de decibeli pe care aceste ventilatoare axiale le produc, ele nu sunt intruzive. De exemplu, o șoaptă s-ar înregistra ca 30 dB, cel mai înalt nivel de decibeli din gama de ventilatoare DC axiale s-ar înregistra la 51 dB, cel mai scăzut fiind 18. Înseamnă că acestea pot fi clasificate ca fiind silențioase.

Când vine vorba de echipamente electronice și accesorii asociate, în magazinul tme.eu îți este pusă la dispoziție o selecție de peste 500 000 de piese de înaltă calitate. 

Lasă un Comentariu...

*