Un câine sănătos şi fericit

Momentul în care se decide adoptarea unui câine, trebuie să fie unul tratat cu multă seriozitate şi asumare. În mod normal şi firesc, iubitorii de animale sunt cei care care decid ca familia lor să fie îmbogăţită cu încă un membru necuvântător, însă chiar şi aşa, există situaţii în care se pot face greşeli în ceea ce priveşte îngrijirea patrupedului. A avea un câine, nu înseamnă doar joacă şi răsfăţ, ci înseamnă responsabilitate şi responsabilizarea tuturor membrilor familiei, înseamnă o bună îngrijire a animalului, înseamnă hrana corespunzătoare, spaţiul de joacă şi de dormit, înseamnă vaccinare, deparazitare şi tratare, atunci când este nevoie.

Talia câinelui

Chiar dacă aţi dori un câine de talie mare, indicat ar fi să nu vi-l luaţi atâta timp cât nu aveţi spaţiu suficient pentru acesta. Va avea nevoie de loc unde să alerge şi să se joace, chiar dacă va fi scos în mod regulat afară. Câinii de talie mare sunt recomandaţi persoanelor care stau la curte sau care beneficiază de suficient spaţiu pe care să îl pună la dispoziţie.  Pentru un apartament mic sau pentru o persoană care nu are posibilitatea de a se ocupa de un câine de talie mare, sunt indicaţi căţeii mici, din rasele care nu cresc foarte înalte. În acelaşi timp, un câine va fi procurat, după ce viitorul stăpân este convins că are abilităţi fizice şi posibilităţi materiale să se ocupe de dresajul şi îngrijirea animalului. Un câine cu potenţial agresiv, neinstruit şi nedresat, va deveni un pericol atât pentru stăpâni, cât şi pentru ceilalţi.

Hrana şi sănătatea  câinelui

Pentru a fi fericit, un câine are nevoie de dragoste şi atenţie, de o hrană potrivită, dar şi de o stare de sănătate bună. Oricine decide să aibă un câine, trebuie să ştie că sănătatea micului prieten este foarte importantă. Astfel, animalul va fi consultat periodic de către un medic veterinar, care va stabili o schemă de vaccinare şi aportul de suplimente nutritive necesar. Câinelui i se vor asigura nutrienţii necesari prin alimentaţia potrivită, dar şi printr-o suplimentare nutritivă  controlată. Apelând la pet shop online , stăpânii de câini pot procura hrana potrivită şi suplimentele nutritive necesare.

Deparazitarea internă şi externă

Pentru ca un câine să fie sănătos, trebuie să i se asigure toate condiţiile unui trai bun, între acestea încadrându-se şi grija de a înlătura şi preveni infestarea cu paraziţi interni şi externi. Metodele sunt multiple, de la pastiluţe şi pulbere  de deparazitare, până la şampoane şi spray-uri destinate acestor proceduri. Stăpânii de căţei, apelând la pet shop online , pot găsi cea mai potrivită şi sigură modalitate prin care îşi pot deparazita şi îngriji animăluţele.

Jucăriile câinelui

După cum se ştie, căţeii,  în special când sunt pui, dar nu numai, rod cam tot ce le este la îndemână, de la pantofi şi papuci, până la piese de mobilier, jucăriile copiilor sau orice altceva ce le este aproape. În aceste situaţii, riscul de a se răni sau de a se îneca, există, tocmai de aceea este indicat a nu se lăsa prin preajmă obiecte care l-ar putea pune în pericol. Locul acestora trebuie să fie luat de jucării speciale pentru căţei, destinate mărimii animalului, precum şi biscuiţei sau osişoare pentru dentiţie. Astfel animalul este şi protejat, dar şi ajutat să-şi menţină dentiţia într-o stare foarte bună.


Lasă un Comentariu...

*