Târgul Național Imobiliar, la Palatul Parlamentului

Ultimele trei zile ale lunii septembrie au fost rezervate Târgului Național Imobiliar, organizat la Palatul Parlamentului. 130 de companii au spus prezent invitației, iar oferta a fost și ea una generoasă: mai bine de 24.000 de oferte imobiliare de locuințe și case de vacanță din București, Ilfov, Constanța, Valea Prahovei, Cluj-Napoca, Brașov, Târgu Mureș, precum și din Spania. Prețurile acestora sunt și ele variate, de la 28.000 de euro pentru un apartament cu două camere în Sinaia, până la 2,5 milioane de euro pentru o vilă de lux din Spania, stațiunea Marbella.

TNI 1

Picture 1 of 5

Portofoliu variat

Târgul Național Imobiliar a fost organizat de o asemenea manieră încât chiar și cei cu un buget mai scăzut să aibă posibilitatea să studieze bine ofertele și să poată să-și achiziționeze o locuință. Astfel, oferta a cuprins locuințe ce se încadrează în Programul Prima Casă, construcții în stil canadian – foarte apreciate în prezente, apartamente lângă campusuri universitare, locuințe medium, dar și de lux, apartamente de tip boutique, penthouse-uri, case de vacanță la munte și la mare, dar și multe altele.

Beneficii maxime pentru vizitatori

Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor clienților, expozanții au pregătit și numeroase facilități, ba chiar și reduceri semnificative. Bonusuri, premii, chiar și o tombolă pentru vizitatori. Iar premiile oferite sunt unele care și le-ar dori oricine: un weekend la Brașov cu un bonus surpriză – o plimbare cu elicopterul, dar și șansa de a câștiga un apartament în valoare de peste 60.000 de euro.

Românii, interesați de calitate

Treptat-treptat, românii nu mai par atât de interesați de prețul unei locuințe cât mai degrabă de calitatea acesteia. De aceea nu se grăbesc cu achiziționarea locuinței, preferând să mai strângă bani până la momentul în care găsesc locuința pe care o așteaptă. Cel puțin așa au observat specialiștii în domeniu, care sunt de părere că românii au început să înțeleagă ce înseamnă educația financiară și, mai ales, cum să o folosească în interesul propriu.

Consultanță financiară

De asemenea în cadrul Târgului au fost amenajate și standuri unde cei interesați au posibilitatea să afle și despre soluțiile financiare de care pot beneficia. Instituții bancare de renume au fost invitate, și au și confirmat prezența.

Piața imobiliară românească, mai matură

Potrivit specialiștilor, piața imobiliară românească trece printr-un proces de maturizare. Prețurile sunt în urcare, dar ceea ce este mai important este că acum nu se mai fac achiziții imobiliare în interes speculativ. Românii cumpără locuințe pentru a locui în ele, sau pentru a le închiria.

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*