Street Delivery 2017. ”Grădini posibile” în București

Dacă iubești arta și arhitectura, atunci cu siguranță ești familiar cu evenimentul ”Street Delivery” care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din întreaga Românie. Street Delivery a luat ființă acum 11 ani, fiind un eveniment pus la cale de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. Scopul acestui eveniment este unul extrem de simplu: crearea unor experiențe citadine de către oameni, pentru oameni. Practic, timp de câteva zile, o stradă este închisă circulației automobilelor și redată oamenilor, transformându-se într-o frumoasă pietonală unde te poți bucura de artă și te poți distra. Anul acesta Street Delivery s-a desfășurat în 6 mari orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia-Mare și Bacău.

În București, evenimentul a avut loc în perioada 9-11 iunie, pe strada Arthur Verona. Bucureștenii au putut astfel să evadeze timp de câteva ore din traficul infernal și aglomerația care te sufocă din ce în ce mai mult și să se bucure de natură. Organizatorii susțineau că de-a lungul celor 3 zile, bucureștenii vor putea călători ”la pas sau cu imaginația – și în alte spații ale orașului în care natura a preluat controlul: Delta Văcărești, Grădina Botanică, Grădina Cișmigiu, Grădina Uranus, Grădina Universitarilor.”

Pe lângă operele de artă pregătite, ”grădini posibile”, participanții s-au putut bucura și de diverse târguri, workshop-uri sau muzică românească. Unul dintre organizatori declara că ”ne-am săturat să ascultăm numai claxoane. Într-o grădină posibilă, vacarmul orașului este înlocuit de muzică”. Printre trupele care au concertat la Street Delivery 2017 s-au numărat: Macanache & The Putreds, Group Bantame, Heion and the Echo Bits, etc.

În cadrul evenimentului, pe strada Arthur Verona, au fost pregătite diverse zone de socializare, spații de servit masa, expoziții cu flori și alte plante, graffitiuri realizate de artiști, workshop-uri de olărit, de pictat, de dans sau de creație. Toate aceste activități au avut scopul de a readuce oamenilor bucuria de a se plimba și de a se imagina într-un oraș eco-friendly în care spațiile verzi înlocuiesc spațiile de parcare iar străzile devin locuri de promenadă pentru locuitori. Bucureștiul este cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană, iar un astfel de eveniment atrage atenția asupra vegetației în continuă scădere din oraș și asupra nevoilor oamenilor de a respira aer curat și de a se bucura de natura din jurul lor.

Dacă ai ratat Street Delivery 2017 București, am pregătit pentru tine o galerie foto cu cele mai interesante momente!

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*