Reduceri semnificative la casele “verzi” și locuinţele inteligente la Imobiliarium

Târgul Imobiliarium a avut loc în perioada 11-13 mai în Capitală. In cazul în care nu aţi avut cum să ajungeţi să vizitaţi acest important târg, vă anunţăm că dezvoltatorii imobiliari au oferit reduceri cuprinse între 1.000 și 18.000 de euro (unii dintre ei numai pe durata târgului, alţii extinzând aceste oferte). La eveniment au participat şi expozanţi în premieră, precum şi ansambluri tehnologizate sau dotate cu spaţii verzi generoase.

imobiliarium 1

Picture 1 of 6

Reducerile oferite

La Imobiliarium au fost prezentate aproximativ 20.000 de imobile concepute de către diferiţi dezvoltatori imobiliari. Media de discount a fost de aproximativ 1.000 de euro pe apartament, însă au existat diferenţe destul de mari de la un dezvoltator la altul. Spre exemplu:

  • La Satul Scandinav s-a oferit 5% discount. Acesta este un proiect imobiliar realizat de una dintre cele mai mari companii suedeze (Linotol). Amplasamentul este lângă lacul și pădurea Snagov, iar tehnicile scandinave și tehnologiile de ultimă generaţie au fost implementate cu succes pentru obținerea unor locuințe active. Caracteristica principală a unei case active este impactul pe care îl are asupra mediului, în sensul că o locuinţă activă produce mai multă energie decât consumă, iar aceasta provine din surse regenerabile și din tehnologia pompelor aer-aer cu recuperare de căldură, care reduce semnificativ consumul de energie. Gradul de confort este de 24 de grade cu costuri 0, în orice anotimp. Locuinţele din zonă sunt vile de 3 tipuri, denumite casa Stockholm, casa Copenhaga şi Casa Oslo.
  • Casa Stockholm este o locuință individuală, activă, total independentă și asistată IT, de 230 mp, cu teren de 625 mp. Preţul este de 320000 Euro plus TVA
  • Casa Copenhaga are 366 mp şi un teren de 1607 mp. Este o casă inteligentă și total eficientă energetic, echipată cu sistem de fațadă ventilată, sistem de climatizare geotermal, sisteme pentru recuperare de căldură, ventilație și aerisire. Preţul este de 650000 Euro
  • Casa Oslo are 237 mp și este amplasată pe un teren de 625 mp. Fiind o casă activă și inteligentă, toate opțiunile casei sunt comandate prin dispozitivele mobile, proprietarul putând în permanență să controleze toți indicatorii de consum și eficiență energetică. Preţul este de 350000 Euro plus TVA.
  • Stonehemp  a oferit 10% discount la produsele sale. In caz că nu aţi auzit de ei, aceşti inovatori utilizează îmbinarea unor materii prime tradiţionale de mii de ani, cânepa si varul hidratat, cu tehnologia modernă pentru construcţii şi renovări “verzi”, prietenoase cu mediul înconjurător. Tehnologia, utilizată în premieră în România, constă în pulverizarea acestui amestec cu un echipament special dezvoltat în acest scop în Franţa. Astfel, există posibilitatea industrializării acestei aplicaţii şi posibilitatea de a controla calitatea execuţiei. Materiile prime sunt produse în România: cânepa de către HempFlax Europe srl, iar varul hidratat de compania Carmeuse Holding, care deţine fabrici la Braşov, Câmpulung Muscel şi Deva.
  • Swisss Lake Residence a oferit până la 18.000 de euro reducere. Ansamblul Swiss Lake Residence se află în nord-estul Bucureştiului, pe malul râului Pasărea, între Ştefăneştii de Jos şi Tunari. Se dezvoltă pe un teren de 13.000 mp şi cuprinde 110 apartamente, organizate în 5 imobile cu 3 niveluri şi mansarde înalte. Cele 110 locuinţe sunt grupate în:

·          apartamente cu 2 camere; (73900 euro plus TVA)

·          apartamente cu 3 camere; (84900 euro plus TVA)

·          apartamente tip duplex cu 3 camere; (103900 euro plus TVA)

·          apartamente tip duplex cu 4 camere. (148300 euro plus TVA)

  • Trend Residence a oferit până la 6.000 euro discount, oferta fiind valabilă până la sfârşitul lunii iulie. Acesta este un proiect nou, care se construiește în zona de sud-est a Bucureștiului, în Popești-Leordeni, la mică distanță de centrul Bucureștiului. Complexul va cuprinde 300 de vile  și 144 de apartamente moderne, cu grădini și terase.
  • Dezvoltatorul Prohil a acordat discounturi numai la un avans minim de 50% pentru proiectul Deluxe Apartments Mihai Bravu. Ansamblul în cauză este situat la doar 300 m de Pasajul Mihai Bravu – Tineretului şi la 7 minute de staţia de metrou Mihai Bravu, în apropiere de Parcul Tineretului şi la 10 minute distanţă de Bucureşti Mall şi Sun Plaza.
  • Pentru Arcadia Apartments Domenii s-a oferă 8% discount pentru apartamentele din blocurile 2 şi 3, iar oferta este valabilă până la sfârşitul acestei luni.

Totodată, în cadrul târgului a expus unul dintre dezvoltatorii care a primit certificat Green Home din partea Romania Green Building Council. Din cele 5,7 hectare pe care urmează să fie construit ansamblul, aproape 2 hectare vor fi ocupate de spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.

Lasă un Comentariu...

*