Igienizarea casei fără substanţe periculoase

Oricine îşi doreşte să trăiască într-un mediu curat, igienizat şi sigur pentru toţi membrii familiei. Gama de detergenţi pentru întreţinerea curăţeniei casei este extrem de variată, pentru toate palierele de suprafeţe şi materiale, şi este foarte eficientă. Însă detergenţii sunt compuşi pe bază de substanţe chimice, care nedepozitate corespunzător şi nemanevrate cu mare grijă pot deveni un pericol pentru cei ce locuiesc în casă, în special pentru copii şi animale de companie, aceştia fiind cei mai expuşi alergenilor din aceasta categorie. De asemenea persoanele care deja dezvoltă o alergie la detergenţi vor căuta alte metode pentru a întreţine curăţenia şi igiena casei.

Una dintre metodele de intreţinere a igienei ce nu reprezintă niciun pericol pentru locuitorii casei este aparatul cu aburi. Acesta ajută la curăţarea şi, mai ales, dezinfectarea suprafeţelor prin pulverizarea în jet puternic şi continuu a aburului care are o temperatură foarte mare. Acesta înmoaie murdăria, o înlătură şi dezinfectează locul. Astfel se pot curăţa gresia şi faianţa, rosturile şi orice altă suprafaţă care suportă o temperatură mare. Există aparate de abur mici, de mână, pentru locurile situate sus, şi aparate de abur tip mop prevăzute cu un rezervor pentru apă, destinate curăţării pardoselelor şi covoarelor.

Oţetul este un foarte bun dezinfectant. Este un produs natural care nu reprezintă niciun pericol pentru om. Se poate întrebuinţa la curăţarea rosturilor, oglinzilor, ferestrelor, gresiei şi faianţei. Este un foarte bun înlocuitor al detergenţilor destinaţi curăţării covoarelor. De asemenea poate fi folosit pentru curăţarea şi dezinfectarea frigiderului şi a cuptorului cu microunde.

Lămâile sunt un bun aliat în lupta contra mizeriei şi microbilor. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru curăţarea obiectelor din sticlă, a faianţei şi a instalaţiilor sanitare. Este indicat în dizolvarea depunerilor de calcar. Mirosurile neplăcute din frigider pot fi diminuate prin punerea în interiorul frigiderului a câtorva jumătăţi de lămâie.

Bicarbonatul este foarte eficient în curăţarea aparatelor electrocasnice, a frigiderului sau a aragazului. Se dilueaza câteva linguri de bicarbinat în 200 ml de apă şi se va obţine o substanţă sigură şi folositoare.

igienizarea-casei-fara-substante-periculoase

Amoniacul este de asemenea indicat în curăţarea gresiei şi a faianţei, fiind un puternic degresant. Preparat tot în combinaţie cu apa, ne va fi de mare folos în treburile gospodăreşti.

Efectele miraculoasei ale sării îşi găsesc locul şi la capitolul curăţenie. Sarea este un bun degresant, ajută la îndepărtarea ruginei şi îndepărtează depunerile de calcar. Un amestec de sare şi suc de lămâie va face instalaţiile sanitare să strălucească de curăţenie. Un litru de apă în care am fiert două linguri de sare, turnat pe canalul de scurgere al chiuvetei din bucătărie, va dizolva toate depunerile de pe ţevi.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*