Fostul sediu al Ambasadei SUA-scos la licitaţie

Clădirea în care a fost găzduită ambasadă Statelor Unite ale Americii la Bucureşti are o istorie foarte lungă, amprentând imaginea generală a Bucureştiului cu măreţia şi istoria ei.
Situat pe strada Tudor Arghezi, la numărul 9, palatul a fost sediul ambasadei SUA la Bucureşti între anii 1939-2011.
Construcţia reprezintă o mare valoare arhitectonică de care se bucură capitala, fiind un punt important pe harta clădirilor impresionante din Bucureşti.

Fostul sediu al Ambasadei SUA scos la licitatie

Picture 1 of 5

Palatul Maurice Blank
Palatul aflat la intersecţia străzilor Tudor Arghezi şi Blanduziei, şi-a început istoria în anul 1891, fiind creaţia celebrului arhitect elveţian Luois Pierre Blanc. Acesta a ridicat măreaţa construcţie la cererea primului ei proprietar, unul dinte cei mai importanţi bancheri ai României acelor vremuri.
Construcţia impresionantă se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, într-o elegantă formă L, împărţită în 50 de camere, înconjurată de o grădină impresionantă decorată cu pini şi o fântână arteziană.

Clădirile lui Louis Blanc
Celebrul arhitect elveţian şi-a pus amprenta asupra arhitecturii Bucureştiului, fiind proiectantul mai multor clădiri, printre care Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Facultăţii de Medicină şi Institutul Victor Babeş.
Arhitectul a lucrat în România aproape 20 de ani, timp în care şi-a exercitat talentul în materie de proiectare clădiri, nu numai în Bucureşti, ci şi în Iaşi, unde a ridicat Sediul Universităţii.

Parcursul istoric al clădirii
În anul 1891, Louis Blanc, împreună cu asociatul său Luigi Scolari, începeau construcţia palatului aflat în proprietatea lui Maurice Blank.
În anul 1934 palatul va fi cumpărat de către avocatul şi omul politic Eduard Mirto, ultimul proprietar al clădirii, până la venirea regimului comunist.
Eduard Mirto este şi cel care a a iniţiat legătura între Palatul Blank şi Ambasada Statelor Unite ale Americii, căreia îi va fi închiriată în anul 1939. Palatul va rămâne sediul Ambasadei SUA la Bucureşti, până în anul 2011.

Licitaţia Palatului Maurice Blank
Începând cu anul 2011, Palatul Blank a încetat să mai funcţioneze ca sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Clădirea a fost scoasă la licitaţie la un preţ de pornire de 5,5 miloane de euro. Potrivi Artmark, tranzacţia finală este stimată undeva între 6,5 milioane şi 7,5 milioane euro.


About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*