Fabuloasa colecţie de artă Rockefeller scoasă la licitaţie. Vezi cât valorează

David Rockefeller a fost un om de afaceri american, adept al globalismului. Decedat în matie 2017, acesta reprezintă şi acum emblema familiei Rockefeller. Averea sa a fost estimată la 2,2 miliarde de dolari, fapt ce l-a situat în rândul celor mai bogaţi 300 de oameni din lume.
Activitatea sa se extinde pe foarte multe domenii, iar înclinaţiile către filantropie, ajutând la resturarea casei natale a lui Louis Pasteur, a Catedralei din Reimsnşi a Castelelor Versailles şi Fountainebleau, sunt remarcabile.
De asemenea, pasiunea pentru artă a reprezenta o constantă a vieţii sale, opere de artă de o valoare impresionantă regăsindu-se în cadrul colecţie personale.

Fabuloasa colectie de arta Rockefeller scoasa la licitati

Picture 1 of 5

Licitaţia colecţiei de artă Rockefeller
Celebra colecţie de artă care a aparţinut lui David Rockefeller şi soţiei acestuia, Peggy, este scoasă la licitaţie, evaluată fiind undeva în jurul sumei de 600 de milioane de dolari.
Data licitaţiei este programată pentru luna mai a acestui an şi va avea loc în New York, la Casa Christie’s France.
Specialiştii în domeniu precizează că licitaţia ar putea depăşi recordul mondial stabilit în anul 2009 la Paris de licitaţia Yves Saint Laurent şi Pierre Berge. Preţul acesteai a fost de 484 de milioane de dolari.

Valori scoase la licitaţie
În cadrul licitaţiei vor fi expuse piese valoroase, de mare interes. Printre acestea se enumeră tabloul „Fillete a la corbeille fleurie” al lui Pablo Picasso, evaluat la suma de 100 de milioane de dolari, „La Rade de Grandcap”, lucrarea lui Georges Seurat, evaluat la suma de 30 de milioane de dolari, opere de Henri Matisse, Claude Monet, un bronz chinezesc, un serviciu de porţelan de Sevres.

Valorosul tablou al lui Picasso
Celebrul tablou al lui Picasso, „Fillete a la corbeille fleurie”, datând din anul 1905 şi valorând 100 de milioane de dolari, nu a părăsit domiciliul proprietarilor, vreme de aproape 50 de ani. Cu ocazia licitaţie, piesa va fi expusă la Paris în perioada 16-2 martie, urmând a fi prezentată împreună cu alte 10 piese, şi la Hong Kong, Los Angeles, Londra, Beijing şi Shanghai.

Suma obţinută va fi folosită în scop caritabil
Organizatorii evenimentului au precizat că suma obţinută în urma licitaţiei va fi folosită în scop caritabil. Licitaţia expune lucrări de artă impresionistă, modernă şi clasică. Francois de Ricqles, preşedintele Christie’s France, decalara: „Este cea mai mare colecţie de gen privată scoasă la licitaţie, moştenită de la generaţii precedente şi care reflectă pasiunea profundă a familiei Rockefeller pentru artă”.


About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*