Cum se realizează corect periajul la pisica persană?

Una dintre principalele caracteristici ale pisicii persane este blana sa moale și lungă. Dar pentru a-i menține blana frumoasă, strălucitoare și sănătoasă, va trebui să vă alocați ceva timp pentru a o îngriji cu periaj și băi regulate. Pisica persană nu va riposta, deoarece îi place să fie îngrijită și să defileze cu blana sa maiestuoasă. Pe de altă parte, dacă blana sa deja s-a încâlcit și a format noduri, poate fi destul de dificil să o descurcați.

Cum se realizează corect periajul la pisica persanăCum puteți descurca blana unei pisici persane?

În mod ideal, ar trebui să preveniți formarea nodurilor și să mențineți blana pisicii cât mai moale și sănătoasă, dar dacă nodurile au apucat deja să se formeze și blana nu se află în cea mai bună stare, ar trebui să vă echipați cu o perie pentru pisici cu păr lung și cu un șampon uscat. Dacă nu ați mai periat niciodată blana unei pisici persane, este mai indicat să apelați la servicii de periaj și tuns efecuate de specialiști, deoarece pisicile sunt animale foarte speciale, cu personalitate puternică, care nu vă vor lăsa întotdeauna să faceți ceea ce vreți.

Dacă doriți să vă periați pisica persană pe cont propriu, încercați să transformați periajul într-o experiență pozitivă și cât mai relaxantă, lipsită de durere. În timp ce vă mângâiați pisica, încercați să îi simțiți blana și să depistați posibile încurcături și noduri. Aplicați șampon uscat deasupra fiecărui nod și urmați instrucțiunile produsului. Lăsați șamponul să acționeze pe perioada de timp recomandată – blana pisicii va fi mai moale, mai suplă și mai ușor de gestionat. Folosind un pieptene pentru pisici, periați cu grijă. Aceasta este cea mai dificilă parte, deoarece pisicile nu tolerează de obicei smulgerea firelor de blană. Încercați să nu iritați și să nu tulburați prea mult pisica. Începeți să periați stratul exterior al blănii și nu periați niciodată din interior spre exterior. Acordați o atenție sporită direcției blănii pentru a ști în ce direcție să periați. S-ar putea să reușiți să desfaceți o parte din nod, dar interiorul, care este mult mai uscat, rămâne încurcat. Reaplicați șampon uscat. În acest moment, ar trebui să puteți elimina nodurile din blana pisicii persane fără nicio problemă. Totuși, dacă blana este prea încurcată sau prezintă prea multe noduri, va trebui să tăiați nodurile. Cu puțină răbdare, puteți tăia nodurile acasă pe cont propriu, dar dacă vă este puțin frică, puteți merge la un frizerie profesionistă pentru pisici.

Cum puteți tăia nodurile din blana unei pisici persane?

Dacă pisica persană are un singur nod sau blana sa este încurcată în mai multe locuri, puteți folosi foarfecele. Începeți să simțiți nodul pe care trebuie să îl tăiați pentru a determina cât de distanțat este față de piele. Apelați la ajutorul unei persoane apropiate. Dacă pisica se mișcă, folosirea unei foarfece poate fi foarte periculoasă. Începeți să tăiați treptat. Este mai bine să tăiați un milimetru de blană decât să răniți pisica. Începeți de la suprafața nodului și deplasați-vă spre interior până când nodul este practic tăiat. Folosiți un pieptene dacă observați că nodul poate fi descurcat mai ușor. Pe de altă parte, dacă pisica are prea multe noduri sau blana sa este prea încâlcită, puteți folosi un aparat de ras electric. Din nou, dacă nu ați mai folosit un aparat de ras electric pe blana unei pisici, optați pentru servicii profesionale de îngrijire a pisicilor. Chiar dacă vi se pare ușor, dacă nu ați mai făcut asta înainte, ați putea să răniți pisica.

Dacă veți reuși să scăpați de nodurile din blana pisicii, este necesar să învățați cum să împiedicați formarea nodurilor. Pentru a preveni reapariția oricăror noduri în blana pisicii persane, trebuie să o periați și să îi faceți baie în mod regulat. Ar trebui să utilizați numai șampon și balsam specific pisicilor. Există produse cu caracteristici foarte deosebite, precum cele formulate special pentru pisicile albe, cele care oferă un plus de moliciune sau oferă blănii o strălucire intensă. Optați pentru produsele care sunt compatibile cu pisica persană.

Lasă un Comentariu...

*