Cum să mănânci sănătos atunci când iei masa în oraș?

Pentru mulți dintre noi, mâncarea este punctul principal al multor ieșiri sociale, fie că vorbim despre un brunch cu partenerul de viață, despre un prânz de serviciu, despre o întâlnire cu băieții sau despre noaptea fetelor. Atât bărbații, cât și femeile consideră că este provocator să se mențină la o greutate corporală optimă și să aibă grijă de sănătatea lor atunci când mănâncă des în oraș. Dacă stilul personal de viață implică servirea meselor în oraș și prea puține mâncăruri pregătite acasă, puteți opta pentru unele strategii care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate. Aceste strategii sunt de fapt alegeri sănătoase pe care le puteți face ori de câte ori luați masa în oraș.

Cum să mănânci sănătos atunci când iei masa în orașDe la alegerea unui restaurant, comandarea mâncării și până la băutura pe care o serviți, aveți posibilitatea de a lua decizii favorabile sănătății. Dacă nu obișnuiți să veniți la servici cu prânzul pregătit de acasă, încercați să nu mai cumpărați produse de patiserie, ci optați pentru preparate mai hrănitoare și mai sănătoase. Dacă după servici, ați stabilit să ieșiți la masă cu colegii, impresionați-i pe toți cu un nou restaurant. Pe zaitoone.ro veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă rezerva o masă la restaurantul cu specific libanez Zaitoone, acolo unde vă așteaptă un meniu amplu cu preparate libaneze. De la renumita shawarma, kebab, falafel și hummus și până la desertul fin Kunefe, experiența culinară va fi excelentă.

Pe lângă alegerea unui restaurant care își tratează clienții cu mâncăruri desăvârșite, iată ce alte alegeri sănătoase mai puteți face atunci când luați masa în oraș:

Alegeți apă în loc de suc

Atunci când luați masa în oraș, băuturile sunt esențiale. Nu este nimic rău să acompaniați un preparat excelent cu un vin la fel de excelent, dar încercați să nu depășiți limita atunci când vine vorba de alcool. Iar în loc să comandați sucuri carbogazoase, mai degrabă comandați apă plată. Vă ajută să vă mențineți hidratat și să faceți diferența corectă între senzația de foame și senzația de sete. Dacă veți bea un pahar cu apă în timp ce vă așteptați comanda, vă poate reduce foamea, asta însemnând că nu veți mai mânca peste măsură. Prin urmare, stați departe de băuturile îndulcite, fie că este vorba de sucuri acidulate, sucuri de fructe sau ceai cu gheață. Chiar și în privința sucurilor de fructe, raportul vitamine-zahăr este adesea în favoarea zahărului. Optați așadar pentru apă cu lămâie, apă minerală, o bere sau un pahar de vin.

Stați departe de alimentele prăjite

Dacă v-ați propus să respectați un stil de viață mai sănătos, atunci alegerile alimentare ar trebui să fie cât mai atente. Meniul libanez de pe zaitoone.ro cuprinde garnituri, gustări calde și reci, feluri principale, dar și deserturi. Optați pentru salate, pentru tocănițe, pentru preparate la grătar și evitați alimentele prăjite, cele cu o crustă crocantă sau cele în aluat prăjit. La rândul lor, preparatele lipicioase sau glazurate pot include zahăr. Termeni precum „sos alb” se referă la ingrediente pe bază de smântână. Optați, în schimb, pentru preparate gătite la abur, pe grătar, coapte sau sotate. Meniul Zaitoone cuprinde o varietate de preparate gătite într-o manieră atentă, care păstrează aroma naturală a ingredientelor, fără nevoia de a adăuga grăsimi, zahăr sau sare.

Nu în ultimul rând, solicitați dressingul separat de preparat. Dressing-urile și sosurile sunt grozave pentru completarea unui preparat, însă pot anula valoarea nutrițională a unei mese. Cele mai multe sosuri conțin sirop de porumb bogat în fructoză, sodiu și conservanți. De obicei, conțin și o substanță chimică care sporește aroma, numită glutamat monosodic, care poate cauza migrene și greață. Prin urmare, unele sosuri și dressing-uri pot sabota chiar și cea mai sănătoasă salata. Comandați dressing-ul separat și gustați-l înainte de a-l adăuga pe tot în salată sau în preparat. Astfel, veți avea mai mult control asupra preparatului pe care îl serviți și puteți să vă mențineți la o greutate ideală și să vă bucurați de o stare excelentă de sănătate.

Lasă un Comentariu...

*