Cum alegi cea mai bună hrană uscată pentru câinele tău?

Alimentația în cazul animalelor de companie este la fel de importantă ca în cazul oamenilor. Cu hrana potrivită, câinele tău va avea mai multă energie, blana sa va fi mult mai lucioasă și sănătoasă, și întreaga sa stare de sănătate se va îmbunătăți. Însă, în momentul în care intri într-un magazin cu mâncare pentru animale sau când te uiți pe site-ul vreunui pet shop online, îți vei da seama că ai de luat o decizie destul de grea, având în vedere gama variată de mâncare uscată pentru câini. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când alegi hrana pentru animalul tău de companie:

Citește eticheta produsului și evită alimentele toxice

Ca și în cazul propriilor cumpărături, atunci când alegi mâncarea uscată pentru câinele tău trebuie să citești eticheta și să analizezi cu mare atenție lista de ingrediente. Este important să faci acest lucru mai ales dacă ai un câine ce este alergic la diverse alimente sau are anumite afecțiuni. Alte alimente la care trebuie să fii atent și care ar putea să fie folosite în hrana uscată sunt: prazul, ceapa verde, arpagicul, usturoiul sau ceapa. Medicii veterinari ne atenționează cu privire la aceste alimente pentru că ele pot afecta celulele roșii din sânge, provocând anemii, chiar dacă sunt consumate în cantități destul de mici. Prin urmare, evită hrana uscată care are astfel de ingrediente pe listă. Alege o hrană uscată care are ca prim ingredient o proteină animală, cum ar fi pui sau vânat și evită acele tipuri de mâncare care au cereale printre primele ingrediente.

Un alt lucru important la care trebuie să fii atent este hrana ce conține aditivi artificiali. Aromele artificiale nu fac altceva decât să crească riscul pentru reacțiile alergice, alimentele cu arome artificiale fiind toxice pentru organism dacă sunt consumate într-o cantitate foarte mare. Este recomandat să nu alegi pentru câinele tău mâncare uscată ce conține conservanți chimici precum BHA, BHT sau Ethoxyquin.

Alege mâncarea în funcție de vârstă, talie sau rasă

Cel mai simplu criteriu în funcție de care poți alege hrana uscată pentru patrupedul tău este vârsta sa pentru că ai de ales într-o hrană de tip starter, dacă câinele are până în 2 luni, hrană de tip junior, pentru câinii de până într-un an, hrana pentru câinii adulți, cu vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani și hrana pentru seniori, pentru câinii cu vârsta de peste 7 ani.

Atunci când vine vorba de talie și de rasă, există o varietate destul de mare de sortimente și branduri care au dezvoltat formule potrivite pentru diferite tipuri de câini. Spre exemplu, există mâncare uscată pentru câini de talie foarte mică, cum ar fi cei din rasa Chihuahua sau Pomeranian, talie mică (Fox Terrier sau Shih Tzu), talie medie (Beagle, Shar Pei), talie mare (Rottweiler, Golden Retriever) sau talie gigant (Saint Bernard, Ciobănesc de Berna).

Există și situații în care câinii suferă de anumite afecțiuni sau alergii, iar mâncarea uscată trebuie să fie aleasă în funcție de aceste nevoi speciale. În cazul câinilor sensibili se recomandă hrana uscată hipoalergenică, câinii supraponderali au nevoie de o hrană cu un conținut redus de grăsimi, iar câinii activi au nevoie de o hrană cu un conținut ridicat de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Dacă alegi hrana uscată a câinelui tău ținând cont de recomandările de mai sus, poți fi sigur că vei avea un câine activ și sănătos. Într-un pet shop online vei găsi o varietate mai mare de mâncare uscată decât într-un magazin stradal, deci poate ar fi bine să îți începi căutările acolo.


Lasă un Comentariu...

*