Ai un animal de companie în casă? Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-l îngriji ca la carte!

Un animal de companie ne înfrumusețează viața, iar dragostea sa este nemărginită. De aceea, ar trebui să iei în calcul toate aspectele pentru ca micul tău animal să se simtă protejat și mai ales iubit.

Un cățel sau o pisică are nevoie de multă atenție din partea ta. Nu este îndeajuns numai să te joci cu el, ci trebuie corect îngrijit. De aceea, este bine să ții cont de câteva lucruri importante pentru ca animalul de companie pe care l-ai ales pentru tine sau pentru copilul tău să se simtă cât mai bine alături de tine.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-l îngriji ca la carte:

1. Oferă-i această mâncare câini, atunci când ai un astfel de animal. Reprezintă hrana perfectă pentru cățelul tău, fie că o alegi uscată sau umedă, asigurându-i necesarul de nutrienți și vitamine de care are nevoie pentru a se dezvolta în mod corect. De aceea, ascultă sfatul medicului veterinar și oferă-i cățelului tău tot ceea ce este mai bun. Și dacă nu ai ales un cățel drept animal de companie, ci ți-ai ales o pisică sau un papagal, cu siguranță ai aceleași opțiuni bune de hrană. O hrană sănătoasă și bună reprezintă o modalitate prin care îi arăți prietenului tău necuvântător faptul că îl iubești foarte mult.

2. Cumpără-i tratamentul de care are nevoie de la această farmacie veterinară. Fie că este vorba despre tratamente de însănătoșire, fie că este vorba despre anumite tratamente de deparazitare sau chiar de produse pentru igiena sa, este bine să le cumperi pe toate acestea din farmacii specializate. Vei avea în acest mod siguranța produselor pe care le cumperi și vei fi sigur că ai făcut cea mai bună alegere.

3. Mergi la medic cât mai des! Un cățel sau o pisică, asemenea unui om, are nevoie de consult medical periodic. De aceea, este bine să te adresezi unui medic veterinar care să îți cunoască cățelul sau pisica, precum și istoricul medical al acestora și să nu schimbi des clinica veterinară. Este nevoie să ajungi la medic periodic, în scop de prevenție, dar și pentru vaccinare, dar și atunci când cățelul este bolnav și are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

4. Ai grijă la igienă! Iată un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere. Chiar dacă locul cățelului sau pisicii este afară, acesta are nevoie de o atenție specială din partea ta. Va trebui să îl îngrijești cât mai corect, să îl speli, să îl piepteni, să îl scapi de paraziți interni sau externi și de asemenea să îl tunzi ori de câte ori are blana mare, iar afară este destul de cald.

5. Joacă-te cu el – orele pe care le vei petrece în preajma cățelului tău sunt ore valoroase pentru acesta. De aceea, nu ezita ca ori de câte ori ai timp să comunici cu animalul tău de companie pentru că mai mult ca sigur te va înțelege și de asemenea te va iubi din ce în ce mai mult. Jucați-vă unul cu celălalt și vei vedea că ochii săi strălucesc de bucurie.

Lasă un Comentariu...

*