Vrei să te muți în sectorul 3? Iată ce trebuie să știi!

Indiferent că vrei să te muți într-o locuință închiriată în București, sau ai strâns/împrumutat bani să-ți cumperi propriul apartament, Sectorul 3 este o opțiune demnă de luat în seamă. Întins pe o suprafață de 32 de kilometri pătrați și traversat de 78 de artere principale și mari bulevarde, acest sector oferă locuitorilor săi o serie de oportunități. Și, pentru că se află în topul preferințelor celor aflați în căutarea unei locuințe, află și tu principalele beneficii de care te-ai putea bucura dacă te muți în acest sector.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/cafe-mall-oameni-cump%C4%83r%C4%83turi-1305391/

Parcuri întinse pe 131 de hectare

Sectorul 3 mai este numit și „Sectorul verde”, datorită numărului mare de parcuri și spații verzi existente aici. În total, sunt șapte parcuri întinse pe o suprafață de 131 de hectare, cel mai mare și cel mai cunoscut fiind Parcul Titan. Acesta are 48 de hectare, având în centru lacul cu același nume. Pe lac sunt cinci insule folosite ca spații de relaxare, iar aleile sale sunt ideale pentru plimbare, jogging și alte activități fizice în aer liber. Nu în ultimul rând, copiii au la dispoziție mai multe locuri de joacă, unde se pot distra și socializa ore în șir.

Acces facil la magazine și servicii

În Sectorul 3 se află câteva din cele mai cunoscute malluri din București: Unirea Shopping Center, București Mall și Park Lake, aflat în imediata vecinătate a Parcului Titan. De asemenea, Auchan, Ikea, Jumbo și Metro au aici magazine deschise, așa că aprovizionarea nu este o problemă pentru locuitorii acestui sector. Totodată, în situația în care vei avea nevoie vreodată de un împrumut rapid, vei găsi mai multe case de amanet în Sectorul 3, așa că vei putea alege cea mai convenabilă ofertă.

Număr suficient de unități de învățământ

În Sectorul 3, nu trebuie să îți faci griji pentru educația copilului tău, întrucât aici sunt nu mai puțin de 74 de unități școlare pentru toate ciclurile de învățământ. Dintre acestea, 29 sunt școli gimnaziale, în care învață peste 23.000 de copii din ciclul primar și gimnazial. Opt dintre școlile gimnaziale din sector au și grădinițe, cărora li se mai adaugă alte 21 de grădinițe private. De asemenea, în Sectorul 3 mai funcționează 14 licee, alături de o școală gimnazială specială și o școală de arte, destinată elevilor din clasele 1-8.

Transportul în comun, ușor accesibil

Pentru locuitorii Sectorului 3, traficul de coșmar de la orele de vârf, specific Bucureștiului, nu e o problemă foarte stresantă întrucât au ca alternativă transportul în comun. Cel mai important dintre ele este metroul, iar în această zonă există suficiente stații, astfel încât oricine să poată ajunge ușor la transportul subteran. În afara metroului, sectorul este tranzitat și de traseele mai multor autobuze, troleibuze și tramvaie care te pot duce în orice zonă a Capitalei.

Cel mai curat sector

Curățenia este un alt motiv pentru care merită să te muți aici, Sectorul 3 fiind pe primul loc în București, din acest punct de vedere. Preocuparea edililor pentru acest aspect nu se reduce doar la străzi, ci și la spațiile verzi. Astfel, parcurile sunt curățate zilnic, odată cu lăsarea serii, aceeași operațiune fiind efectuată și în cazul spațiilor verzi de pe bulevarde și dintre blocuri.

Deși, în ultima perioadă, s-au construit foarte multe locuințe noi în această zonă, tot nu vei întâlni acea înghesuială specifică altor cartiere bucureștene. Bulevardele sunt aerisite, atmosfera este înviorată și împrospătată de spațiile verzi și părculețele dintre blocuri, iar nivelul de poluare este mai redus decât în alte sectoare.

Sperăm că ți-am oferit, astfel, suficiente argumente pentru a te convinge că mutarea în Sectorul 3 este o alegere inspirată, pe care nu o vei regreta.

Lasă un Comentariu...

*