Vrei o locuință nouă? Iată ce trebuie să ai în vedere !

Achiziția unei locuințe este un pas uriaș pentru oricine. Fie că ești o persoană singură și dorești o garsonieră care să devină locul tău de respiro sau ai o familie si cauți printre partamente 3 camere, ceea ce este cert este faptul că investiția pe care o faci trebuie să fie gândită în detaliu. Casa perfectă este cea care combină cât mai bine toate cerințele de confort și de siguranță, iar acest lucru poate să fie destul de greu de obținut.

Din fericire, opțiunile sunt destul de variate. Poți opta pentru un cartier rezidențial din București, cu apartamente noi și facilități interesante sau poți alege apartamentele vechi de cateva decenii, cu poziție perfectă.

Pentru a lua decizia corectă, este bine să te orientezi în funcție de următoarele criterii:

Modul de construcție

Fie că alegi o casă veche sau una nouă, ceea ce este cert este faptul că trebuie să reziste la factori externi cum ar fi cutremurele sau variațiile termice. Clădirea în care este apartamentul trebuie să fie construită corect, motiv pentru care este bine să ai în vedere angajarea unui constructor care să te ajute cu verificările. În cazul unui apartament rezidențial, costurile de verificare ar trebui să fie, cel puțin teoretic, mai ieftine.

Accesul facil

Este un aspect care poate să fie privit în mod subiectiv, în funcție de rutina zilnică pe care o ai. Pentru mulți, accesul facil înseamnă strict o distanță cât mai mică față de locul de muncă. Pentru alții, înseamnă poziția cât mai bună față de restaurante, mall-uri și piețe. Este cert faptul că trebuie să urmărești o locuință care să îți ofere economie de timp și care să se afle cât mai aproape de locurile pe care le frecventezi zilnic.

Prezența facilităților și a utilităiților

Dacă în cazul apartamentelor vechi, construite în centrul orașului, facilitățile sunt acolo, indiferent că vorbim despre școli, grădinițe, spitale sau magazine, în cazul unui cartier rezidențial pot exista anumite lipsuri. Tocmai de aceea, este bine să se facă o analiză în detaliu. Vei avea nevoie de farmacii, clinici medicale și spitale pentru momentele în care ai urgențe, vei avea nevoie de magazine și piețe, de parcuri și evident, de grădinițe și scoli.

În ceea ce privește utilitățile, nu trebuie să lipsească sistemul de canalizare și cel de eliminare a apei pluviale, dar nici alte utilități cum ar fi un sistem bine pus la punct pentru eliminarea gunoiului. Deși puțin vizibile în momentul achiziției, toate aceste elemente contează foarte mult.

Disponibilitatea locurilor de parcare

Dacă ești în căutarea unui apartament în București, locul de parcare este esențial. Dacă există mai multe locuri de parcare disponibile pentru rezidenții zonei, cu atât mai bine, deoarece vei avea unde să le oferi locuri eventualilor invitați. De multe ori, locul de parcare însemamnă un cost suplimentar, ce trebuie să fie luat în calcul.

 Compartimentarea apartamentului

Acest aspect aduce o serie de probleme la apartamentele vechi, care nu au întocmai o compartimentare corectă. Există o mulțime de apartamente modificate, însă pot genera destul de mari probleme legate de structura de rezitență a clădirii. Tocmai de aceea, este important să se mizeze pe o compartimentare cât mai aerisită și pe spații cât mai luminoase.

Nu în ultimul rând, nu trebuie să se neglijeze finisajele și dotările din apartament, care îi pot crește valoarea destul de mult.

 


Lasă un Comentariu...

*