Preţul locuinţelor din România – Cea mai mare creştere din UE

În continuă transformare şi dezvoltare, piaţa locuinţelor din ţara nostră a înregistrat în prima parte a anului 2018, una dintre cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte preţurile, comparativ cu celelalte ţări din Uniunea Europeană.

Preţurile locuinţelor
Preţul unei locuinţe în ţara noastră este influenţat de foarte mulţi factori. Poziţionarea oraşului sau a localităţii şi dezvoltarea acestora reprezintă punctul de start în stabilirea preţului.
Facilităţile oferite de zonă, gradul de poluare, zona verde, densitatea locuitorulor, anul de construcţie al clădirii, materialele de construcţie folosite, toate converg spre stabilirea preţului final.

Ianuarie-martie 2018
În primul trimestru al anului 2018 s-a înregistrat o creştere cu 0,7% în Uniunea Europeană şi cu 0,6% în zona euro, în comparaţie cu ultimul trimestru al anului 2017.

Contextul european
Cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor locuinţelor în cadrul statelor membre au fost raportate în Letonia-7,5%, Ungaria şi Slovenia 4,4% şi Portugalia 3,7%.
Cele mai mici creşteri trimestriale s-au raportat în Malta-4,7%, Cipru-1,8% şi Suedia 0,8%.
În ceea ce priveşte creşterea anuală, cele mai mari majorări au fost semnalate în Letonia-13,7%, Slovenia-13,4%, Irlanda 12,3% şi Portugalia-12,2%. O scădere anuală a fost înregistrată în Suedia şi Italia-0,4% şi Finlanda 0,1%.

România
Cel mai mare avans în ritm anual s-a înregistrat în ţara noastră. Preţul locuinţelor a crescut cu 6,6%. Datele sunt furnizate de către Oficiul European de Statistică-Eurostat.
Într-un context economic nu foarte stabil, se pare că preţul locunţelor nu stă pe loc, cei care doresc să-şi achiziţioneze o casă, fiind obligaţi să investească sume din ce în ce mai mari.
Piaţa locuinţelor se extinde şi se dezvoltă, tinzând să satisfacă cererea din ce în ce mai mare, şi să se plieze tuturor nevoilor şi cerinţelor celor interesaţi de achiziţionarea unei case.

Ansamblul rezidential Central Park

Picture 1 of 5

Ansamblul rezidential Central Park

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*