Metroul ar putea circula prin Afumați! Metrorex a stabilit deja harta noilor stații! Iată creșterile din imobiliare!

Metrorex a stabilit începând cu luna trecută harta noilor stații. Magistralele se vor extinde destul de mult, astfel că Bucureștiul va fi străbătut de la un capăt la altul de linii de metrou. De beneficiile transportului public subteran se vor bucura atât cei din vecinătatea stațiilor, cât și mii de oameni aflați în zona imobiliară București Ilfov.

Metroul ar putea circula prin Afumati
Vezi unde va circula metroul în anii următori!

Planul de Mobilitate Urbană arată că până în anul 2030 tot Bucureștiul va fi străbătut de linii de metrou. Acest tip de transport public este preferatul miilor de bucureșteni și de ce nu, o soluție salvatoare pentru evitarea blocajelor în trafic. În cazul în care ar avea o astfel de linie de metrou aproape de casă, bucureștenii ar putea renunța la mașinile proprii și astfel zonele aglomerate, cu precădere cele din centrul Capitalei, ar fi mai ușor de parcurs.

După cum se arată în Planul de Mobilitate Urbană, liniile Metrorex ar avea numeroase prelungiri până în anul 2030, în lista priorităților fiind incluse 7 proiecte potențiale, de interes maxim pentru populație.
Magistrala 4 Gara de Nord – Progresul, prima vizată de Metrorex!

În prezent, se lucrează la proiectul de fezabilitate pentru extinderea Magistralei 4, așa încât în curând linia Gara de Nord să poată ajunge la stația Progresul. În acest mod, peste 360.000 de bucureșteni se vor bucura de serviciile transportului subteran.
Magistrala 5 Eroilor – Iancului – o altă investiție Metrorex!

Magistrala 5 reprezintă o altă preocupare a autorităților. În prezent, se lucrează la un proiect care să grupeze un număr imens de călători, cu două prelungiri extrem de importante. Ținând cont de specificul zonelor, este nevoie de timp și cercetare pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță.
Magistrala 7 ar putea avea capăt de linie în Afumați sau Bragadiru!

Iată o veste cu adevărat importantă pentru cei ce locuiesc în vecinătatea Capitalei. Magistrala 7 s-ar putea extinde destul de mult, astfel încât capetele de linie la Afumați sau Bragadiru. Este cel mai serios și scump proiect planificat de Metrorex, având o lungime de circa 21 de kilometri și un cost de peste 2,3 miliarde de euro.
Magistrala 6, rămâne un plan viabil!

Magistrala care leagă Gara de Nord – 1 Mai – Aeroportul Internațional Henri Coandă, rămâne în continuare un proiect viabil. Acest proiect are studiul de fezabilitate asigurat și deja a fost scos la licitație, având circa 1/3 din sumă finanțare asigurată!

Vezi ce creșteri în piața imobiliară sunt așteptate!

Un astfel de mijloc de transport în comun aduce fără doar și poate creșteri serioase ale pieței imobiliare.

Dezvoltatorii imobiliari consideră că extinderea Metrorex reprezintă un mare beneficiu pentru cumpărători, ușurând decizia de cumpărare.

În măsura în care planurile Metrorex de extindere vor fi avute în vedere, se așteaptă scumpiri atât la prețul/mp al locuințelor situate în apropierea magistralelor nou construite sau prelungite, cât și creșteri de chirie.

Cea mai însemnată creștere va viza zona Bragadiru, Voluntari, Ilfov, odată cu construcția Magistralei 7. La fel de importantă va fi resimțită și creșterea pe tronsonul M6, dar și în cartierul Drumul Taberei.

Lasă un Comentariu...

*