Cererea de case noi langa Bucuresti a crescut simtitor in perioada pandemiei

cerereadecasenoilangabucurestiacrescutsimtitorinperioadapandemieiCasele noi de langa Bucuresti

Pandemia cauzata de coronavirus a schimbat modul in care oamenii isi aleg locuintele. Daca inainte de pandemie erau la mare cautare apartamentele cat mai aproape de centrul orasului, astazi se cauta o casa de vanzare in jurul capitalei. In Bucuresti exista, din fericire, oferte extrem de atractive pentru cei care isi doresc o astfel de locuinta.

Chiar daca vanzarile din sectorul imobiliar au stagnat in perioada incipienta a pandemiei, dezvoltatorii au inregistrat cresteri considerabile ulterior, cererea concentrandu-se pe case de vanzare din afara orasului. Zonele de langa Bucuresti au fost preferate in ultimul an de catre cei care sunt in cautarea unei locuinte noi. Acestea sunt alegerea familiilor care isi doresc o casa de vanzare intr-un mediu cat mai izolat, departe de agitatia orasului. Oamenii au inteles ca avantajele pe care le ofera aceste case de vanzare sunt esentiale pentru un trai linistit, mai ales intr-o perioada atat de agitata cum a fost cea cauzata de pandemie.

Zonele rezidentiale de case Bucuresti din jurul capitalei sunt ideale mai ales pentru cei care au copii. Existenta spatiilor verzi, a locurilor de joaca si promenada si posibilitatea de a desfasura activitati recreative sunt doar cateva dintre motivele pentru care aceste case de vanzare sunt preferate in detrimentul altor optiuni. Cateva dintre avantajele pe care le ofera o astfel de casa de vanzare sunt amplasarea in zone superbe, in apropiere de lacuri sau paduri, apartenenta la o comunitate care impartaseste aceleasi valori, preferinte si nivel de trai, spatii generoase, atat la interior si exterior, dar si existenta a numeroase servicii si facilitati chiar in interiorul complexului rezidential.

Criza economica nu a afectat pe toata lumea

Pandemia a adus numeroase schimbari dramatice in vietile multor oameni. De la teama de imbolnavire, pana la grija pentru persoanele dragi, restrictiile impuse in Bucuresti si in tara, distantarea sociala si pierderea locurilor de munca. Totusi, nu toata lumea a fost afectata in mod egal, iar impactul economic a ocolit angajatii cu venituri peste medie. Cei cu salarii mari, care se incadreaza in jumatatea superioara a distributiei veniturilor, nu au fost atinsi de efectele negative ale pandemiei, iar acestea sunt persoanele care s-au gandit sa investeasca intr-o casa de vanzare. Trendul se datoreaza probabilitatii mai mari ca aceste persoane sa fie angajate in industrii in care munca la distanta a fost posibila. Astfel, siguranta locului de munca desfasurat remote, impactul neglijabil al pandemiei asupra veniturilor si cheltuielile reduse pentru servicii din perioada de restrictii sunt principalii factori care le-au permis oamenilor sa economiseasca si sa dispuna de sume de bani pentru case de vanzare.

Oamenii au nevoie de locuinte mai spatioase

Nu doar cei care nu detineau o casa in Bucuresti s-au gandit sa isi achizitioneze propria locuinta. Cresterea capitalului propriu le-a permis oamenilor care detineau un apartament sa isi indrepte atentia catre o casa de vanzare mai mare, care le ofera mai multe beneficii. In eventualitatea in care din ce in ce mai multe companii si corporatii vor decide sa pastreze in continuare sistemul de munca remote sau sa adopte un sistem hibrid, oamenii se gandesc sa cumpere case de vanzare mai spatioase, care sa le permita sa isi creeze un mediu cat mai placut de lucru. In plus, in perioada pandemiei, a fi aproape de birou nu a mai fost principalul criteriu dupa care oamenii s-au ghidat in studierea ofertelor de case de vanzare. Telemunca le permite angajatilor sa lucreze de oriunde, astfel ca zonele de langa Bucuresti au fost la mare cautare.

Pandemia a determinat oamenii sa ia decizia de a cauta case de vanzare, iar acestia au fost influentati atat de factori emotionali, cat si de aspecte practice. Realitatea este ca nimeni nu ar fi putut preconiza aceasta crestere a cererii de case de vanzare, indiferent daca vorbim despre economisti, agenti imobiliari sau dezvoltatori. Vestea buna pentru toti cei implicati – cei care doresc sa isi achizitioneze o casa de vanzare, constructori si dezvoltatori – este trendul ascendent pe care sectorul imobiliar il va inregistra in continuare. Pe piata exista inca suficiente oferte, care acopera cererea persoanelor care isi doresc o casa noua langa Bucuresti.

Lasă un Comentariu...

*