Ce trebuie să faci atunci când predai un apartament închiriat

Vine o vreme când iei decizia de a te muta în altă locuință, fie pentru că ai găsit ceva mai bun la un preț mai avantajos sau pur și simplu ai nevoie să stai într-un alt cartier, pentru că ți-ai schimbat locul de muncă și vrei să petreci mai puțin timp în trafic. Când ai preluat locuința, probabil ai lăsat un depozit care valorează cât prima chirie. Cum să fii sigur că primești toți banii înapoi și pleci în condiții bune?

Anunță din timp proprietarul

Atunci când ai găsit unde să te muți, e cazul să anunți vechiul proprietar cu cel puțin câteva săptămâni înainte de plecare. În acest fel, el va avea timp să își caute noi chiriași și să continue să folosească apartamentul din care ești pregătit să pleci.

Curăță apartamentul

Cel mai probabil, atunci când te-ai mutat cu chirie în apartament ai găsit totul așezat. Dacă vrei să pleci în termeni pașnici, e bine să lași locuința așa cum ai găsit-o. Dacă nu te descurci singur, cheamă un prieten să te ajute, după ce ai scos toate lucrurile care îți aparțin din încăperi. Va trebui să dai cu aspiratorul, să ștergi pe jos, să speli conștiincios baia, să degresezi bucătăria și să aerisești bine camerele. Dacă mai sunt și alte detalii de care trebuie să ții cont, cum ar fi să cureți canapeaua, geamurile sau covoarele, nu le ignora.

Pune toate obiectele așa cum le-ai găsit

Poate nu ai folosit televizorul pe care l-ai găsit în sufragerie când te-ai mutat pentru că îl aveai pe al tău, insă indicat ar fi să îl pui la loc la fel cum l-ai găsit. La fel de posibil este și să nu fii adeptul covoarelor, iar locuința pe care ești gata să o predai era plină de ele. Dacă le-ai scos cât timp ai stat acolo, așază-le la loc înainte să te muți.

Dacă e nevoie, fă reparații

E normal ca lucrurile să se deterioreze în timp, dar dacă ceva s-a stricat din vina ta, e bine să remediezi. Ai murdărit pereții cu vin la o petrecere? Văruiește! Ai spart o placă de gresie când ți-a căzut un pahar pe jos? Înlocuiește-o! Nu lăsa urme și nu crea energii negative inutile în urma ta.

Pleacă din vechea locuință cu capul sus și vei putea obține suma pe care ai lăsat-o ca depozit intactă. Succes în noul apartament!

sursa foto: shutterstock.com

Lasă un Comentariu...

*