Ce să ai în vedere atunci când cumperi un apartament?

Cine nu plănuiește să locuiască într-o casă spațioasă, cu finisaje moderne și condiții optime de confort? Însă, până ce acest vis să devină realitate, trebuiesc făcute multe calcule și mai ales o analiză de piață atent realizată.

Așadar, dacă plănuiești să cumperi unul dintre acele apartamente 3 camere spațioase și mai ales construite într-un cartier rezidențial nou, ar fi bine să iei în calcul toate avantajele pe care le oferă.

Preț mai mic

Făcând o comparație cu prețul unui apartament situat în bloc vechi, vom ajunge la o concluzie aparent surprinzătoare – prețul este mult mai mare decât al unui apartament rezidențial, cu numeroase facilități. Și cum este și firesc că îți dorești să îi oferi copilului tău moștenirea bunului imobiliar achiziționat, atunci mai mult ca sigur vei opta pentru această variantă, ce dispune de finisaje moderne și mai ales de o mai mare rezistență în timp.

O analiză asupra ofertelor imobiliare nu strică niciodată. Astfel vei cunoaște dacă suma pe care ai strâns-o sau cea pe care ai fi dispus să o plătești conform unui credit imobiliar corespunde așteptărilor tale. De asemenea, vei afla care este prețul zonei unde dorești să locuiești. De exemplu, dacă optezi pentru un apartament situat în cartier rezidențial Pantelimon, atunci vei putea identifica exact care este prețul zonei. Vei cunoaște și care sunt facilitățile care sunt incluse în prețul pe care urmează să îl achiți, dacă apartamentul dispune de acces la spații verzi, la loc de joacă pentru copii sau dacă dispune de locuri de parcare. Toate aceste lucruri te vor încânta, mai ales că vei beneficia de numeroase facilități într-un cost mai mic sau echivalent cu un apartament 3 camere situat într-un bloc de locuințe vechi.

Detaliile sunt importante

Atunci când te-ai decis să îți schimbi locuința cu una nouă sau atunci când dorești să renunți la chirie în favoarea unui apartament care să fie numai al tău este bine să verifici cu multă atenție locuința pe care urmează să o achiziționezi. Vizionările locuințelor sunt foarte importante și de aceea este bine să faci cât mai multe astfel încât să îți faci o idee despre oferta din piață. Verifică cu atenție materialele folosite pentru construcția blocului, modul de izolare, tâmplăria, dar și finisajele de care dispune apartamentul. De asemenea, ai în vedere dacă în prețul final sunt incluse și alte spații comune ale blocului. Verifică și dacă prețul final are inclusă taxa pe valoare adăugată sau nu, astfel încât să nu ajungi la final să plătești mai mult.

Analizează cu atenție care sunt finisajele de care dispune apartamentul, dar și de ce facilități poți dispune. De asemenea, observă și dacă ai opțiunea de a alege tipul și culoarea finisajelor.

Dacă locuința este în faza de construcție, atunci ai timp să analizezi mai bine toate etapele de lucru și mai ales să vezi care sunt materialele pe care constructorul le folosește pentru finalizarea proiectului. Urmărește cu atenție fiecare detaliu și astfel vei putea face alegerea cea mai bună.

Locul de parcare și spațiile verzi

Un aspect deosebit de important mai ales pentru orașele mari sunt locurile de parcare și spațiile verzi. De aceea, este bine să verifici dacă apartamentul din acel cartier rezidențial la care te-ai decis are sau nu loc de parcare și mai ales care este prețul acestuia. De asemenea, spațiile verzi sunt foarte importante mai ales pentru familiile cu copii, la fel cum și locurile de joacă sunt binevenite pentru cei mici.

Distanța față de mijloacele de transport în comun și față de școală

De exemplu, acest cartier rezidențial Pantelimon se află foarte aproape de mijloacele de transport în comun, dar și față de școală și grădiniță. Transportul către serviciu este foarte important și de aceea este bine să analizezi dacă în preajmă vei regăsi variante accesibile așa încât să poți ajunge ușor la serviciu, dar și în zonele centrale ale orașului.

Foto: https://pixabay.com/ro/camer%C4%83-de-zi-condo-casa-apartament-2155353/

Lasă un Comentariu...

*