Care sunt cele mai căutate zone de către viitorii proprietari de locuinţe

Preţurile apartamentelor vechi încep să scadă, hotărâtoare fiind tendinţa clienţilor de a achiziţiona locuinţe noi în ansambluri rezidenţiale mari. Numărul ansamblurilor rezidenţiale integrate care se anunţă spre lansare în următorii ani, amplifică presiunea care se pune pe preţurile apartamentelor vechi.

Care sunt cele mai cautate zone de catre viitorii proprietari de locuinte

Picture 1 of 5

SIB – Salonul Imobiliar Bucureşti
Salonul Imobiliar Bucureşti dă şansa tuturor celor interesaţi să afle date concrete şi reale despre oferte de achiziţionare sau de închiriere de imobile. De asemenea, expune date legate de informaţiile specifice fiecărei zone, precizează cotele de apreciere şi de căutare şi stă la dispoziţia clienţilor cu oferte ale agenţiilor şi dezvoltatorilor imobiliari.
Salonul Imobiliar Bucureşti şi-a desfăşurat a patra ediţie în perioda 2-4 martie, urmând ca viitoarea ediţie să fie programată pentru perioada 7-9 septembrie 2018.

Cererile de locuinţe
Conform SIB, mare parte a cererilor de locuinţe se orientează către cele încadrate în programul „Prima Casă”.
Însă, există şi mare parte specifică segmentului de clienţi care au posibilitatea de a plăti cash, neavând nevoie de o finanţare bancară.
Cea mai mare pondere a cererii se îndreaptă către garsoniere şi apatamente cu trei camere pentru uz propriu sau către studiouri pentru achiziţie în scop investiţional.

Preţuri de locuinţe
Preţurile locuinţelor expuse de către SIB sunt pe măsura tuturor posibilităţilor. Astfel, poate fi achizionată o garsonieră în Sudul Capitalei în valoare de 28.500 Euro, sau poate fi cumpărat un penthousse în Nordul Bucureştiului, cu suma de 615.000Euro.
În Vestul Capitalei un apartament cu două camere poate valora 35.000 Euro, iar în Sudul oraşului, un apartament similar se situaeză undeva la 42.000 Euro.
Centrul Bucureştiului asigură apartamente de două camere la preţul de 180.000 Euro.

Influenţa pieţii de specialitate
Ca şi până acum, dezvoltarea comercială, ridicarea de hipermarketuri induc o atracţie mai mare către anumite zone din Capitală. Din acest motiv, piaţa de specialitate preconizează dezvoltarea rezidenţială în anumite zone. De asemenea, gradul de poluare, accesul la mijloacele de transport, în special metroul, sau facilităţi minore ale zonei influenţează deciziile clienţilor atunci când îşi achiziţionează o locuinţă.

Cele mai căutate zone
Ţinând cont de aceste criterii, s-a constatat să cele mai căutate zone sunt Barbu Văcărescu-Aviaţiei-Parcul Herăstrău, urmate de zonele Grozăveşti, Politehnica şi Timpuri Noi. Pe viitor este vizat arealul dintre Romexpo şi Otopeni.
Tot la o cotă înaltă se situează şi zona din apropierea Bulevardului Metalurgiei şi staţia de metrou Dimitrie Leonida.
Noile proiecte vizează zona Aviaţiei-Pipera, Bucureştii Noi, Mogoşoaia, Pipera Lake.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*