Ghid imobiliar – alegerea apartamentului potrivit

În viața fiecăruia vine și momentul în care trebuie să ia o decizie înțeleaptă cu privire la achiziționarea unei locuințe. Este o etapă pe cât de necesară pe atât de dificilă, însă asta nu înseamnă și că este imposibil de realizat. Pentru că vorbim despre una dintre cele mai mari investiții pe care o persoană o poate face în decursul vieții, stabilirea unor criterii ce vizează alegerea celui mai potrivit apartament este esențială.

În acest sens experții imobiliari Maurer ies în întâmpinarea tuturor cu un scurt ghid, însă bogat în informații ce vizează cele mai importante aspecte de avut în vedere pentru alegerea imobilului potrivit. Dovada eficienței pe care o prezintă acest ghid e data de proiectele dezvoltate sub umbrela sa, cu precădere Avantgarden3 și Maurer Residence – din Brașov.

Ghid imobiliar pentru alegerea apartamentului potrivit

Înainte de a lua o decizie cu privire la un apartament, trebuie stabilite o serie de aspecte. Spre exemplu, algerea zonei în care acesta să se afle este esențială, atât pentru cupluri, dar mai ales pentru cei care au familie și copii. Cercetarea cartierului face parte din procesul de achiziție a apartamentului, oricât ar părea de bizar pentru unii acest aspect.

Cât de sigur este acesta și ce condiții oferă pentru dezvoltare? Dispune de locuri de parcare suficiente pentru a nu întâmpina probleme din acest punct de vedere pentru proprietari? Sunt întrebări la care cei interesați trebuie să găsească un răspuns satisfăcător.

Verificarea prețurilor de pe piață este de asemenea o etapă necesară de parcurs înainte de a începe căutarea propriu zisă a apartamentului. Chiar dacă dezvoltatorul oferă informații și statistici în acest sens, o a doua părere este întotdeauna binevenită. De asemenea, modalitatea de plată trebuie stabilită dinainte, alături și de o sumă aproximativă disponibilă pentru o astfel de investiție.

Următorul pas de realizat, indiferent dacă este vorba despre o proprietare despre care ai aflat de pe www.avantgarden3.ro sau de pe alt site de specialitate, este vizualizarea fizică a acesteia. Este un pas în aceeași măsură de important pentru utilizatori, sau poate chiar mai important, având în vedere că este decisiv.

O atenție deosebită trebuie acordată unor detalii ce țin de calitate construcției. Așadar, documentarea minuțioasă în această privință este necesară. Care a fost echipa delegată cu cu construcția? A utilizat aceasta materialele de calitate pe care se presupune că le-a folosit? A fost mâna de lucru eficientă cum se prezintă?

De asemenea, trebuie verificat dacă aparatamentul dispune de o izolație corespunzătoare. Este un aspect important pentru că se reflectă în confortul termic interior. O izolație precară are ca rezultat pierderi de căldură pe timp de iarnă, deci cheltuieli de întreținere ridicate. Sunt aspecte de verificat înainte de a face achiziția deoarece ulterior cheltuielile sunt suportate de noul proprietar.

Se întâmplă de multe ori ca din lipsă de interes să nu se monteze corespunzător instalațiile electrice și cele sanitare. Încă un aspect de bifat atunci când cei interesați vizitează apartamentul. Ca și în cazul instalației, orice cheltuială ulterioară va fi suportată de noul proprietar.

În funcție de zonă, de altfel, este necesar să se cunoască dacă există sau nu risc seismic. În cazul în care suprafața pe care este construit ansamblul rezidențial cu pricina este predispus unor astfel de șocuri, este structura clădirii suficient de stabilă încât să o susțină când se produs mișcările seismice? Poate că în cazul blocurilor vechi existența unei astfel de garanții este mai puțin probabilă, însă proiectele rezidențiale noi trebuie să aibă în vedere și acest aspect înainte de a fi demarate.

Poate nu pentru toți contează acest aspect, însă atitudinea vecinilor poate reprezenta un factor în alegerea apartamentului. Atunci când zgomotul pe care aceștia îl produc depășește limitele bunului simț sau când nu sunt capabili să mențină ordinea în clădire, balanța ar trebui să încline către un răspuns negativ pentru cel care vinde.

Sunt probleme care nu vizează din fericire și ofertele oferite pe avantgarden3.ro de Maurer Imobiliare. Din contră, actualii locuitori se deosebesc tocmai prin respectul pe care îl au față de ceilalți.

Toate cele mai sus menționate sunt aspecte de bifat când vine vorba de alegerea unui apartament nou. Atunci când imobilul ales corespunde criteriilor enumerate de mai sus, cu siguranță că este cel mai potrivit spațiu de locuit. Investiția ce urmează a fi făcută merită din plin.  

Lasă un Comentariu...

*