5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un apartament

Achiziția unui apartament reprezintă o investiție pe termen lung, uneori pentru întreaga viață. De aceea, la alegerea sa trebuie să se țină cont de mai multe criterii, astfel încât investiția să le ofere cumpărătorilor tot confortul. 

apartamentDesigur, un apartament înseamnă în primul rând casa în care vei petrece foarte mult timp, iar pentru aceasta trebuie să îți ofere mult confort în interior, determinat de un spațiu mare și în același timp trebuie să ai în vedere zona în care este așezat acesta. Mai exact, accesul facil la mijloacele de transport, apropierea de serviciu sau de școală reprezintă avantaje majore.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un apartament:

  1. Spațiile apartamentului sunt bine compartimentate – fie că vei alege o garsonieră sau un apartament cu două camere, pe care le poți regăsi aici, acesta trebuie să dispună de un spațiu mai mare, bine compartimentat în interior, eventual ai putea opta pentru un spațiu decomandat, fără a avea trecere prin sufragerie, mai ales atunci când ai un copil.
  2. Soluțiile de finanțare, precum sunt acestea, reprezintă un alt lucru pe care ai putea să îl încerci. Un apartament reprezintă o investiție majoră și de aceea, mulți tineri nu dispun de foarte mult capital. Ai putea încerca fie sistemul de rate la dezvoltator, fie un împrumut bancar sau chiar varianta Prima Casă, beneficiind astfel de costuri ale dobânzii destul de reduse.
  3. Racordarea la utilități – nu este suficient ca spațiul sau confortul din interior să te încânte. Zona în care este amplasat imobilul trebuie să dispună de toate beneficiile și în primul rând blocul să fie racordat la utilități și mai ales la rețeaua de canalizare. Acest lucru te va feri pe viitor de un mare disconfort.
  4. Parcarea – într-un oraș aglomerat, precum este Capitala, locul de parcare devine o mare necesitate. De aceea, pentru a nu te plimba ore în șir de jur împrejurul blocului ar fi indicat ca încă de la început să îi soliciți dezvoltatorului un apartament cu un loc de parcare inclus, pe care să îl achiți separat. Acest lucru te va ajuta pe viitor, scăpându-te de disconfortul generat de lipsa unui loc de parcare.
  5. Zona unde este construit imobilul reprezintă un alt criteriu hotărâtor, fiind evaluat în funcție de nevoile tale. De aceea, unii vor alege un imobil aproape de serviciu, alții vor alege un apartament aproape de școală sau grădiniță, pe când alții vor alege o zonă comercială. Dacă vei putea să le îmbini pe toate ar fi foarte bine. Așadar, la alegerea apartamentului în care urmează să construiești ar fi indicat să ai în vedere ca acesta să fie așezat aproape de mijloacele de transport în comun, de școală sau grădinița, aproape de centrele comerciale și de ce nu aproape de serviciu, dacă este posibil.

Lasă un Comentariu...

*