7 lucruri pe care să le ai în vedere la achiziția unei locuințe noi!

Dacă te afli în căutarea unei locuințe noi, mai mult ca sigur trebuie să cercetezi bine toate ofertele pieței și astfel să poți face cea mai bună alegere pentru tine și familia ta. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere 7 lucruri importante de care să ții cont atunci când ai plecat la cumpărături.

locuintaAlegerea unei locuințe nu este un lucru pe care să îl schimbi atât de ușor, de aceea trebuie să se desfășoare cu multă atenție. Cu siguranță vei vizita foarte multe locuințe, fiecare cu specificul său. Iată mai jos 7 lucruri importante pe care să le urmărești:

1. Acces ușor la mijloacele de transport în comun! O locuință trebuie să îți ofere acest confort. Trebuie să fie aproape de mijloacele de transport în comun, reușind astfel să economisești mult timp. În plus, trebuie să reușești să evaluezi cât mai corect care este timpul ce îți este necesar pentru a ajunge la serviciu, școală sau grădiniță. Acest lucru îl poți măsura doar dacă vei alege să parcurgi drumul casă/serviciu/școală/grădiniță de mai multe ori, în anumite intervale orare. O locuință pe care o poți regăsi aici se află foarte aproape de mijloacele de transport în comun, cu un acces facil la școală, grădiniță, precum și la zonele comerciale.

2. Compartimentarea apartamentelor este un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul. O locuință cu mai multe camere trebuie să fie foarte bine compartimentată, precum este aceasta, astfel că spațiul trebuie să fie exploatat la maxim. De aceea, la alegerea locuinței fii sigur că te poți simți acasă și că locul este favorabil nevoilor tale.

3. Calitatea construcției este un factor care cântărește destul de mult. Ai în vedere ca aceasta să fie o locuință sigură din toate punctele de vedere, să aibă o rezistență crescută la cutremure, astfel încât să te poți bucura de ea vreme cât mai lungă.

4. Utilitățile reprezintă un lucru important pe care trebuie să îl urmărești. Multe ansambluri rezidențiale nu au un sistem de canalizare, precum și pe cel de evacuare a apei pluviale foarte bine pus la punct. De aceea, locatarii au multe surprize neplăcute.

5. Disponibilitatea locurilor de parcare! Acest lucru trebuie privit cu mare atenție, mai ales în București, acolo unde locurile de parcare sunt aproape inexistente. Dacă locuința va avea și un loc de parcare, acest lucru poate fi considerat un mare plus pentru cumpărător.

6. Finisajele și materialele folosite – acest lucru înseamnă o mare investiție din partea ta, de aceea trebuie să alegi ceva de calitate, în care să nu mai fie nevoie și de alte adaosuri de acest gen. De aceea, fii atent la finisajele pe care constructorul le-a avut în vedere, dar și la materialele pe care acesta le-a folosit și alege o locuință în care totul este pe placul tău.

7. Facilitățile complexului – o locuință nouă mai mult ca sigur va avea și anumite facilități, precum sistemul de pază asigurat, loc de joacă pentru copii, ba chiar și grădiniță și spații comerciale incluse. Toate aceste lucruri îți vor fi foarte utile.

Lasă un Comentariu...

*