5 motive pentru a-ți cumpăra o locuință nouă

Dacă te numeri printre aceia care locuiesc cu chirie mai mult ca sigur ai în vedere cumpărarea unei locuințe. Pe de o parte, vei economisi banii pierduți pe chirii și pe de altă parte poți avea sentimentul că te afli „acasă”.

Fie că ai în vedere cumpărarea unei locuințe prin credit imobiliar, Prima Casă sau cu banii economisiți de tine, trebuie să alegi ceea ce este mai bun. Prețurile locuințelor vechi sunt destul de ridicate, așa că de ce să nu te gândești la un apartament situat într-un ansamblu rezidențial nou.

Iată mai jos 5 motive pentru care ar trebui să alegi o locuință nouă:

1. Creditul se acordă mai ușor

Dacă nu ai reușit să economisești sume mari de bani, însă dispui de un avans, mai mult ca sigur te vei orienta către accesarea unui credit imobiliar, cu dobândă avantajoasă, precum este acesta, care să te ajute să cumperi locuința mult visată. Băncile de obicei acordă mult mai ușor credite pentru cumpărarea unor locuințe situate într-un ansamblu rezidențial nou și mai greu pentru locuințele vechi. Și acest lucru pentru că durata de viață a locuințelor noi este mai mare, nu prezintă niciun fel de risc în cazul unor cutremure, iar facilitățile sunt mult mai numeroase. În plus, apartamentele noi își vor păstra prețul multă vreme.

2. Finisaje moderne

Dacă în cazul unei locuințe vechi vei avea nevoie să închei un contract de credit de nevoi personale, pe care îl poți regăsi aici, pentru schimbarea finisajelor apartamentului, în cazul unei locuințe noi vei folosi aceste sume de bani din împrumut sau din economiile tale pentru mobilarea apartamentului. Finisajele locuințelor noi sunt de calitate, fiind folosite atât pentru placarea pereților și pardoselii cele mai bune materiale. În plus, aproape toate apartamentele noi dispun de centrală proprie.

3. Loc de parcare

Acest lucru este un aspect care cântărește foarte mult atunci când te afli în etapa de cumpărare a unei locuințe. Locul de parcare este foarte important mai ales în Capitală, așa că este bine să analizezi cu multă atenție. De obicei, locuințele situate în ansamblurile rezidențiale dispun de loc de parcare, astfel că nu vei mai fi nevoit să pierzi ore întregi pentru a-ți căuta un loc de parcare atunci când ajungi acasă și nici nu vei mai fi obligat să ajungi la primărie pentru închirierea acestuia. Va fi doar al tău și este suficient să știi că nimeni nu ți-l va ocupa.

4. Spații verzi și locuri de joacă pentru copii

Iată un alt aspect important pe care să îl iei în considerare. Orice ansamblu rezidențial beneficiază de astfel de spații verzi și de locuri de joacă. Copilul tău se va bucura de astfel de spații amenajate, iar ție îți vor fi foarte utile. Te vei putea bucura de zona verde a ansamblului, ba chiar și de piscina, unele ansambluri rezidențiale dispunând de o astfel de facilitate.

5. Centre comerciale în interior

Dacă optezi pentru un apartament situat într-un cartier rezidențial nou trebuie să știi că ai putea dispune de centre comerciale, farmacii, ba chiar și de grădiniță, chiar în interiorul acestuia. Nu vei fi nevoit să ajungi mereu la piață pentru a-ți cumpăra cele necesare, ci vei ajunge ușor la cumpărături.

Lasă un Comentariu...

*