3 pași către cumpărarea unei locuințe. Cum trebuie să te pregătești financiar?

Cumpărarea unei locuințe poate fi unul dintre cele mai minunate momente din viața unei persoane. Totuși, dacă e să ne gândim la necesitatea unei plăți în avans, la creditele ipotecare și la toți ceilalți pași pe care trebuie să îi parcurgeți, atunci trebuie să admitem că acest proces este și unul destul de stresant. Însă, echipați cu informații corecte și de actualitate, puteți achiziționa exact acea casă pe care v-o doriți, puteți solicita cu toată încrederea un credit ipotecar și vă puteți muta în noua casă știind că totul a decurs corespunzător și că nu vă rămâne decât să vă bucurați de noul cămin și, eventual, să dați o petrecere de casă nouă.

Iată un ghid care vă va ajuta să vă pregătiți pentru a face una dintre cele mai importante achiziții:

  1. Determinați ce casă vă puteți permite. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți înainte de a vă cumpăra o casă este să vă asigurați că este momentul potrivit pentru a face acest lucru. În general, este indicat să vă cumpărați o casă și să plătiți ratele lunare doar dacă aveți de gând să locuiți în ea cel puțin cinci-zece ani. În caz contrar, nu este nimic în neregulă să închiriați o locuință. S-ar putea să nu fiți de acord, dar nu este tocmai recomandat să tratați cumpărarea unei case ca pe o investiție. Deși ar fi minunat ca valoarea casei să se aprecieze în cel mai scurt timp, ar trebui să cumpărați o casă pentru că vă doriți un cămin, nicidecum pentru că doriți să vă avântați într-o altfel de investiție. Asta înseamnă că este foarte indicat să optați pentru un credit decent, să nu exagerați și să cumpărați o casă pe care v-o puteți permite azi, chiar în acest moment. Puteți vizita cele mai noi ansambluri rezidențiale în București pentru a obține o imagine de ansamblu. Nu uitați că ideal ar fi ca plata totală a locuinței să reprezinte sub 30% din venitul brut lunar. Dacă ipoteca va fi mai mare de atât, riscați să locuiți într-o casă frumoasă, dar să vă permiteți cu greu să o plătiți, să o întrețineți și să duceți un stil de viață echilibrat.
  2. Obțineți toate documentele de care aveți nevoie. Dacă sunteți convins că este cel mai bun moment pentru a vă achiziționa propria casă, începeți să strângeți toate documentele necesare. Puteți obține un extras de cartea funciară online, mai apoi va trebui să vă verificați situația financiară pentru a solicita un credit ipotecar, iar în funcție de caz, puteți să vă folosiți de veniturile obținute din alte servicii prestate, de copii ale ultimelor două declarații fiscale sau de extrase bancare și de alte documente.
  3. Pregătiți-vă finanțele pentru procesul ipotecar. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este să găsiți casa de vis doar pentru a descoperi că nu sunteți calificat financiar pentru a o cumpăra. Pentru a fi sigur că sunteți pregătit din punct de vedere financiar pentru a vă cumpăra o locuință, veți avea nevoie de o stare financiară impecabilă, de cât mai puține datorii și / sau împrumuturi / leasing-uri și de numerar pentru a achita plata în avans.

Într-un final, ar fi ideal să reușiți să economisiți bani pentru plata în avans, dar și pentru alte cheltuieli. Luați în considerare care ar fi numerarul necesar pentru ca achiziția unei case să devină realitate și nu doar un plan pe hârtie. De obicei, plata în avans se situează undeva între 3,5 și 20% din prețul de achiziție. Dacă aveți banii pentru plata în avans strânși undeva într-un cont, încercați să obțineți și o preaprobare a creditului ipotecar. Preaprobarea creditului ipotecar este o procedură gratuită și fără caracter obligatoriu, dar care vă prezintă ca un cumpărător serios și calificat în fața vânzătorilor și dezvoltatorilor de imobiliare.

Lasă un Comentariu...

*