6 motive pentru care ar trebui să-ți cumperi un apartament nou

Vine un moment în viața fiecăruia din noi când ne dorim să încheiem un capitol pentru a rescrie altul. De cele mai multe ori aceasta nouă etapă coincide cu întemeierea unei familii, cu achiziționarea unei locuințe, unui apartament precum acesta, pe care să-l numești acasă și pe care să-l transformi după propria personalitate, fără nicio restricție.

6 motive pentru care ar trebui să-ți cumperi un apartament nou (1)

Picture 1 of 3


În teorie sună bine, în practică, când vine vorba de achiziționarea unei locuințe, sunt câteva aspecte care îți vor pune răbdarea la încercare, de la găsirea fondurilor necesare și până la alegerea locuinței efective.

Deoarece cumpărarea unui apartament pare să fie una din soluțiile mai accesibile, de ce ar trebui să te orientezi către unul nou?

De-a lungul timpul am asistat la numeroase dezbateri pe acest subiect, motiv pentru care ne-am decis să le concluzionăm în 6 motive solide pentru care ar trebui să te orientezi către un apartament nou.

1. Apartamentul nou se predă la cheie

Primul și cel mai puternic argument care vine să susțină ideea cumpărării unui apartament nou este faptul că nu mai are nevoie de nicio îmbunătățire după semnarea actelor. Ba, mai mult, în funcție de dezvoltatorul care a construit blocul și în funcție de momentul achiziției, poți avea posibilitatea de a-ți alege singur finisajele. Este adevărat, dintr-o gama relativ restrânsă, asta dacă nu vrei să plătești suplimentar pentru modelul de gresie, faianță sau parchet dorit. Sunt și ansambluri rezidențiale ca cel de aici care îți oferă posibilitatea să te muți imediat, apartamentele fiind gata finisate într-un stil modern.

2. Ansamblurile rezidențiale sunt mai sigure pentru familia ta

Apartamentele din cadrul ansamblurilor rezidențiale noi au fost gândite pentru a servi unei comunități tinere, majoritatea vecinilor putând avea vârsta ta. În plus, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor unei familii moderne, în cadrul acestor ansambluri imobiliare au fost concepute locuri de joacă pentru copii, supermarketuri și saloane de frumusețe și chiar și grădinițe și after school-uri, astfel încât totul să fie la îndemână, chiar dacă ești la periferia orașului, de exemplu. Astfel, locurile acestea devin locuri minunate unde îți poți crește copilul, atât prin prisma facilităților, cât mai ales prin faptul că într-un astfel de ansamblu rezidențial vei simți un confort și o relaxare când te vei gând la copilul tău. Vei ști că este în siguranță, că nu se circulă cu viteză pe străduțe, că va avea mulți companioni de joc.

3. Loc de parcare garantat

Un alt motiv, pentru care ar trebui să te orientezi către un apartament nou, îl reprezintă locurile de parcare. În cazul ansamblurilor cu apartamente noi nu va mai trebui să cauți în fiecare seară un loc de parcare, iar acest lucru îți va oferi din nou un confort și o destindere. Suntem mult prea stresați ca să ne mai enervăm și cu locul unde o să ne lăsăm mașina.

4. Suprafața apartamentului

Cu toate că de când cu criza din 2009 dezvoltatorii au început să reducă suprafețele apartamentelor, multe dintre ele tot nu se compară cu apartamentele vechi. În plus, în ceea ce privește costul apartamentului este foarte probabil ca unul nou, cu o suprafață mai mare să fie la fel de ieftin sau scump ca unul vechi. Totodată, multe dintre cele noi sunt prevăzute cu balcoane generoase pe care le poți transforma în mini grădini.

5. Valoarea imobilului

Chiar dacă nu te-ai gândit la asta, trebuie să ții cont și de valoarea imobilului. Astfel, în timp ce unui apartament dintr-un bloc construit prin anii 70 valoarea îi va scădea, apartamentul tău nu se va devaloriza prea curând. În plus, dacă construcția blocului, din care face parte apartamentul tău, a fost realizată corect, cu materiale de cea mai bună calitate, care să reziste în timp, să-ți ofere un confort termic optim cu cheltuieli minime, dacă ai posibilitatea să-ți controlezi singur consumul de apă, gaze și curent atunci toate aceste se vor concretiza în noi câștiguri pentru tine și familia ta pe care le vei avea în fiecare lună. Totodată, aspectele enumerate mai sus sunt alți factori care pot influența valoarea imobilului tău în eventualitatea unei viitoare vânzări.

6. Rate la dezvoltator

Un alt avantaj al apartamentelor noi este ca mulți dezvoltatori încep să accepte și plata în rate, lucru aproape imposibil dacă ar fi să ne referim la o locuință veche sau mai exact la o persoană fizică ce are de vânzare un apartament. Pentru a achiziționa un apartament în rate de la dezvoltator ai nevoie de un avans de 15%, urmând ca într-o anumită perioadă, ce poate varia de la un caz la altul, să achiți restul valorii, în tranșe egale, fără dobândă.

sursa foto: freshnist.com si www.doamnaghicaplaza.ro

Lasă un Comentariu...

*