4 motive ca să alegi un duplex și nu un apartament într-un bloc obișnuit

Aglomerația urbană ne îndeamnă pe cei mai mulți să alegem locuințe situate în afara orașului, în zone liniștite și care să beneficieze de spații mai mari de locuit și de ce nu, și de o suprafață de teren pe care să se poată amenaja o grădină. Acesta reprezintă visul oricărei persoane care până nu demult a locuit într-un apartament înghesuit, astfel că soluția de a alege o casă, chiar și un duplex, reprezintă pentru mulți cea mai bună alternativă.

O vilă poate fi destinația perfectă pentru mulți dintre noi, însă costurile sunt mult mai mari, așa că trebuie să avem în vedere soluțiile mai puțin costisitoare și mai ales soluțiile cele mai avantajoase din punct de vedere al consumului. Un duplex poate fi soluția perfectă pentru cei mai mulți, fiind case la „indigo”, însă care beneficiază de intrare separată, având un perete comun. Într-un cuvânt sunt două locuințe lipite, ce beneficiază și de spațiu la curte.

Iată mai jos 4 motive ca să alegi un duplex și nu un apartament într-un bloc obișnuit:

1. Spațiu mai mare – acesta este un prim avantaj al unor acestor vile duplex. Cu toate că nu ești proprietar pe întreaga construcție, ci doar pe jumătate dintre aceasta, beneficiezi de mult mai mulți metri pătrați decât ai beneficia dacă ai alege un apartament într-un bloc nou sau vechi. Ca atare, vei plăti mai puțin decât pentru o construcție întreagă și vei putea beneficia în același timp de o proprietate mai mare decât ar fi cazul unui apartament.

2. Compartimentare bună – acest lucru este un alt avantaj pentru locuințele în stil duplex. Fie că vei alege un duplex aproape de Capitală, fie un complex de locuințe lângă rgu Mureș, aproape toate beneficiază de o compartimentare originală, beneficiind astfel de spații extinse de locuit și în același timp moderne. Fie că este vorba despre bucătării închise sau open space, acestea vor fi mult mai încăpătoare, comparativ cu anii regimului comunist.

3. Liniște și confort – aceste locuințe beneficiază de multă liniște și mai ales de mult confort. De obicei, vilele în stil duplex sunt așezate în zone rezidențiale, în afara orașelor mari, astfel că vei beneficia de un spațiu cât mai liniștit, dar și de o locuință situată într-un cartier modern și cu vecini destul de tineri. Atunci când vorbim despre confort, se cunoaște deja că spațiile de locuit beneficiază de soluțiile cele mai bune de încălzire, dar și de finisări de cea mai bună calitate. Atât materialele de construcție folosite, cât și materiale precum ceramica, parchetul sau elementele de izolație sunt alese cu multă grijă de constructori, beneficiind de standardele cele mai înalte.

4. Intrare și curte separată – cu toate că avem de-a face cu o vilă „lipită” sau cu o vilă la indigo, în realitate, aceasta beneficiază de un spațiu separat, de la intrarea în curte și până la grădină. Vei putea să amenajezi grădina după bunul plac, astfel încât să te simți confortabil la tine acasă, chiar în mijlocul naturii. Vei putea așeza aici un grătar, un loc de luat masa, vei putea construi o terasă sau un foișor, ba chiar și un loc de joacă pentru copii.

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*