4 modalități prin care îți poți vinde locuința mai repede și la un preț mai bun

La un moment dat, mulți dintre noi simțim nevoia să o luăm de la capăt într-o altă casă, poate într-un alt oraș sau altă țară. Și, așa ne găsim în situația de a ne lua rămas-bun de la spațiul care ne-a fost adăpost și să încercăm să ne croim o viață mai bună în altă parte. Pentru că nu în fiecare zi vindem și cumpărăm proprietăți, multora dintre noi s-ar putea să ni se pară anevoios tot acest proces de vânzare, mai ales că sunt implicate sume substanțiale de bani și documente obligatorii.

Prin urmare, în rândurile de mai jos, vă prezentăm 4 modalități prin care vă puteți vinde locuința mai rapid și la un preț excelent:

  1. Apelați la o agenție imobiliară. Agenția imobiliară se va ocupa de aproape toată tranzacția. Tot ce va trebui să faceți este să pregătiți locuința pentru fotografiat, pentru vizite din partea agentului imobiliar și din partea potențialilor cumpărători. Dacă veți alege să colaborați cu o agenție imobiliară, locuința va beneficia de un anunț de vânzare însoțit de toate informațiile necesare așa cum sunt cele de aici, iar cumpărătorii vă pot găsi cu mai multă ușurință. Tot agenția imobiliară vă poate oferi informații referitoare la cel mai bun preț pe care îl puteți solicita, la ce cabinet de notariat puteți apela și care sunt actele pe care este necesar să le pregătiți.
  2. Închiriați temporar locuința. Dacă observați că trece prea mult timp și nu reușiți să vindeți locuința, aveți opțiunea de a o da în chirie. Această opțiune este cu atât mai viabilă dacă deja locuiți în altă parte. Practic, până în momentul în care veți reuși să vindeți locuința, obțineți o sumă lunară de bani, iar chiriașii pot fi informați că locuința se află în proces de vânzare. De exemplu, numărul persoanelor aflate în căutare de chirie București este cu mult mai mare decât numărul persoanelor care își permit să cumpere o locuință.
  3. Investiți într-un audit. Auditul este o opțiune prin care puteți atrage mai mulți cumpărători, dar și prin care puteți spori prețul locuinței. În urma unui audit, veți obține un document care indică punctele forte ale casei și cât de sigură este. În funcție de tipul de audit, puteți informa potențialii cumpărători că locuința este una care deține o foarte bună izolație sau că este absolut sigură din punct de vedere al electricității și așa mai departe. Cu alte cuvinte, în urma auditului, locuința primește un calificativ, iar cumpărătorii vor fi mult mai interesați de locuință, știind că proprietarul nu s-a ferit să afle cât de sigură și calitativă este locuința pe care a scos-o la vânzare.
  4. Achiziționați unele dispozitive inteligente. Specialiștii definesc o casă inteligentă ca fiind o casă care este echipată cu produse conectate la rețea, adică dispozitive inteligente conectate prin Wi-Fi, Bluetooth sau protocoale similare necesare pentru control, automatizare și optimizarea funcțiilor, cum ar fi temperatura, iluminatul, securitatea, siguranța sau divertismentul, fie de la distanță prin intermediul unui telefon, tabletă, computer sau prin intermediul unui sistem instalat în interiorul casei. Pentru a justifica listarea locuinței ca fiind o casă inteligentă, în mod ideal ar trebui să fie prevăzută cu sistem de securitate inteligent, cu un control inteligent al temperaturii împreună cu un serviciu solid de internet. De asemenea, casa ar trebui să dețină cel puțin două caracteristici tehnologice inteligente suplimentare, cum ar fi iluminat, detectoare de siguranță sau iluminat exterior pe bază de senzori. Specialiștii sunt de părere că astfel de îmbunătățiri tehnologice pot facilita vânzarea locuinței și la un preț mai mare. În plus, o casă inteligentă va ieși în evidență pe piața imobiliarelor. Este recomandat să menționați ce echipamente inteligente deține locuința. La urma urmei, ați investit în aceste dispozitive inteligente pentru a vă vinde mai rapid locuința, așa că acum este timpul să maximizați investiția. Evidențiați tehnologia inteligentă de care dispune locuința în fiecare anunț de vânzare și, de asemenea, asigurați-vă că informați agenția imobiliară despre aceste îmbunătățiri inteligente înainte de a aduce în vizită potențiali cumpărători.

Lasă un Comentariu...

*