2 modalități eficiente de planificare a bugetului pentru achiziția unei case

Achiziția unei case nu este tocmai cea mai ușoară sau cea mai rapidă sarcină. Este, totuși, o decizie pe termen lung și, ca orice altă decizie cu consecințe de lungă durată necesită o gândire amănunțită și planuri cât mai elaborate. Planificarea bugetului pentru achiziționarea unei case este poate cel mai important pas pe care trebuie să îl faceți. Atunci când vă planificați bugetul, aflați de fapt ce fel de casă vă puteți permite și ce stil de viață veți avea.

Planificarea bugetului depinde în totalitate de situația actuală a veniturilor și a datoriilor dumneavoastră, dar există totuși câteva reguli pe care le puteți urma. Deși regulile sunt, în general, destul de conservatoare din punct de vedere financiar, acestea vor diminua șansele de a vă confrunta cu obstacole financiare. Poate fi foarte frustrant să fiți nevoit să atribuiți o mare parte din venituri pentru a vă achita ratele la casă și să nu vă puteți bucura de alte lucruri. Dacă nu vă puteți permite să cumpărați o casă, este mai bine să așteptați până când veți fi mai stabil financiar.

Iată, în rândurile de mai jos, unele dintre regulile financiare care pot împiedica apariția unor probleme și neplăceri pe termen lung:

  1. Regula de 25%. Cea mai importantă regulă financiară sugerează că rata la casă nu ar trebui să fie mai mare de 25% din venitul dumneavoastră lunar. Aceasta este regula generală pe care companiile ipotecare o urmează, dar în realitate, dacă mai aveți alte împrumuturi și datorii, atunci ar trebui să reduceți valoarea creditului ipotecar la aproximativ 20% din venitul dumneavoastră. Deși băncile pot fi dispuse să vă împrumute sume mai mare de bani, depinde doar de dumneavoastră cum calculați bugetul. Pentru evitarea greșelilor fatale, orice act trebuie întocmit la un notariat. Aici puteți afla mai multe despre condițiile unui contract de vânzare-cumpărare a unei locuințe. Fără un contract legal, poate fi dificil sau imposibil să faceți schimbări pe viitor, să dovediți că sunteți proprietar sau să vindeți locuința.
  2. Calculați bugetul înainte de a porni în căutarea locuinței. Este bine să aveți așteptări cât mai realiste înainte de a cutreiera orașul în căutarea celei mai potrivite locuințe. Pe lângă rata pentru casă, va trebui să alocați sume și pentru celelalte aspecte care vin odată cu achiziționarea unei case, precum asigurare, taxe și impozite sau eventuale reparații. Cu siguranță, veți dori să amenajați și să personalizați noua locuință. Aici veți putea afla care sunt cele mai în tendință idei de amenajare a locuințelor și puteți estima costul amenajării. Ar trebui, de asemenea, să alocați o anumită sumă lunară pentru a acoperi lucrările de remodelare și reparații, cum ar probleme legate de instalații sanitare, de aer condiționat sau altele. Acesta este un alt motiv pentru care nu este bine să vă întindeți mai mult decât vă ține plapuma atunci când solicitați un împrumut.

Înainte de a porni în căutarea celei mai potrivite case pentru dumneavoastră și întreaga familie, trebuie să fiți atent la ce tip de ipotecă alegeți. Ideal, ar tebui să alegeți o ipotecă cu rată fixă, nu o ipotecă cu rată variabilă. Totodată, foarte bine ar fi să obțineți aprobarea prealabilă pentru ipotecă înainte de a începe să căutați o locuință. Dacă pe parcursul căutărilor, vă încearcă tot felul de dubii și îndoieli sau sunteți reticenți, trebuie să vă gândiți din nou și din nou dacă doriți să cumpărați o locuință sau preferați să închiriați una. Nu uitați să planificați costurile mutării și, de asemenea, vă va ajuta să aveți un fond de urgență în cazul în care veți avea dificultăți în efectuarea unei rate din diverse motive.

 


Lasă un Comentariu...

*