4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a-ți crește șansele de a scăpa de creditul ipotecar mai repede

Cumpărarea unei locuințe determină costuri crescute, fie că vorbim despre un apartament, fie că vorbim despre o casă. Indiferent de locul în care este amplasată casa viselor tale, trebuie să te aștepți la costuri destul de înalte de achiziție. De aceea, cei mai mulți dintre noi optăm pentru contractarea unui credit ipotecar cu care să putea compensa sumele de bani de care nu dispunem în acel moment.

Dorința de a scăpa de chirie sau de a părăsi casa părinților este destul de mare, așa că din nerăbdare nu ne rămân multe lucruri de făcut decât să apelăm la achiziția unui apartament sau a unei case cu ajutorul unui credit ipotecar. Variantele sunt destul de numeroase, pornim astfel de la cel mai comun program dedicat tinerilor – Prima Casă și ajungem la contractarea unui credit ipotecar obișnuit, cu un avans și o dobândă mai mari. Indiferent de situație, costurile creditului pot fi destul de apăsătoare pentru tineri, așa că trebuie să identificați soluțiile necesare pentru a reuși să acoperiți creditul într-o perioadă mai mică decât durata pentru care a fost contractat. Nimănui nu îi place să aibă de plătit o rată poate la fel de mare ca și chiria pentru o perioadă de 30 de ani, așa că trebuiesc identificate cele mai bune soluții pentru restituirea ratelor mai repede și astfel pentru diminuarea dobânzilor.

Iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a-ți crește șansele de a scăpa de creditul ipotecar pentru locuință mai repede:

  1. Ai o meserie căutată în străinătate, atunci ar fi bine să încerci un job temporar, plătit mai bine acolo. Dacă ești bucătar, de exemplu, sau chiar medic, poate că ar fi mai bine să îți încerci norocul cel puțin o perioadă și în altă parte. Vei putea economisi sume destul de mari de bani și astfel te-ai putea întoarce mai repede. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți construiești cv-ul, așa cum vei observa aici, să identifici jobul care ți se potrivește și să aplici. Ulterior, decizia este în mâinile tale.
  2. Reorientează-te profesional pentru a câștiga mai bine! De exemplu, dacă ești bucătar, trebuie să cunoști că ai mai multe trepte de parcurs. Vei putea porni de la ajutor de bucătar și mai apoi vei ajunge bucătar, bucătar șef și ulterior manager. Pentru a reuși să accezi pe cele mai înalte trepte este bine să urmezi niște cursuri de calificare, recalificare profesională, despre care poți afla mai multe aici, și sigur vei reuși. Un astfel de curs ți-ar putea aduce creșteri lunare ale veniturilor, atât în țară, cât și în străinătate, așa că ar fi bine să încerci.
  3. Economisește cât mai mult! Orice familie trebuie să învețe să economisească sumele de bani din fiecare lună, așa că ar fi bine să faci și tu acest lucru. Dacă vei reuși să strângi o sumă mai mare de bani, poți merge la bancă și poți depune acolo o anumită sumă pentru recalcularea ratelor și a perioadei de creditare. Economisirea este o soluție cât se poate de eficientă.
  4. Închiriază o vreme apartamentul – toți ne dorim să stăm cât mai devreme singuri, alături de familia noastră. Însă, dacă ai unde să locuiești, fără să plătești chirie – de exemplu stai cu părinții, atunci poate că ar fi bine să optezi pentru a rămâne în continuare alături de ei și să închiriezi apartamentul astfel cumpărat. Vei putea plăti dublu ratele la bancă și astfel ai putea să îți diminuezi perioada de creditare.

Lasă un Comentariu...

*