Top 3 credit imobiliar

Dacă doriți să achiziționați o locuință și nu aveți banii necesari și nici nu vă încadrați la condițiile impuse de programul Prima Casă, o soluție ar fi să accesați un credit imobiliar oferit de băncile comerciale de pe piață. Iată care sunt cele mai avantajoase trei oferte în acest moment!

credit imobiliar.jpg

Picture 1 of 1

Creditele imobiliare reprezintă o soluție atunci când nu dispuneți de un buget suficient pentru achiziția unei locuințe. Cu toate că unul dintre cele mai avantajoase credite pentru locuință în acest moment este prin programul guvernamental Prima Casă, totuși nu trebuie scăpate din vedere nici ofertele băncilor comerciale, mai ales dacă din diverse motive nu vă încadrați la condițiile impunse de acest program. Cu ajutorul calculatorului pentru credite conso.ro am încercat să vedem care sunt cele mai avantajoase trei oferte pentru un credit imobiliar la momentul actual de pe piață, pentru o suma împrumutată de 50.000 de e euro, pe o perioadă de 30 de ani. Topul a fost realizat în funcție de dobânda anuală efectivă (DAE).

  1. Kiwi Finance – DAE 4,99

Kiwi Finance vine pe piață cu creditul VIP, oferit în parteneriat cu Garanti Bank, acesta fiind unul dintre cele mai avantajoase împrumuturi pentru achiziția unei locuințe, din punct de vedere al DAE și al dobânzilor practicate. Astfel, DAE se situează la 4,99%, iar dobânda este variabilă și se calculează în funcție de indicele EURIBOR la șase luni, la care se mai adaugă o marjă de 4,59%. Pentru suma calculată de noi, prima rată pentru acest credit este de 260 de euro.

Printre condițiile de accesare a acestui credit se numără vârsta minimă, care este de 18 ani, iar venitul minim al solicitanților din București trebuie să fie de 8.000 de lei și 6.000 de lei pentru restul țării. Totodată va trebui să aveți avansul minim, care reprezintă 25% din valoarea locuinței pe care doriți să o cumpărați. În situația dată acest lucru înseamnă 12.500 de euro.  Gradul maxim de îndatorare nu trebuie să depășească 63% din veniturile realizate, iar garanția o reprezintă ipoteca pe imobilul achiziționat. Nu se percepe niciun comision în cazul unei rambursări anticipate și nici la acordarea creditului.

  1. Garanti Bank – DAE 5,27%

Pe locul doi se situează produsul oferit de Garanti Bank. Pentru acest credit imobiliar DAE este situat la 5,27% pe an. Dobânda împrumutului este variabilă și se calculează în funcție de indicele EURIBOR la șase luni și o marjă fixă de 4,59%. Rata lunară pentru un astfel de credit, la valorile actuale de pe piață este de 270 euro. Pentru a putea fi luat acest credit imobiliar, va trebui să aveți vârsta minimă de 18 ani și un venit care să nu fie mai mic de 3.152 de lei. De asemenea, gradul maxim de îndatorare poate varia între 40 și 70%, în funcție de venitul pe care îl realizați.

Printre costuri se numără comisionul de acordare (plătit la obținerea creditului) care este de 130 de euro și costul cu asigurările (în primul an) de circa 60 de euro. Nu se percepe comision pentru rambursare anticipată. Banca finanțează doar 75% din valoarea imobilului pe care vreți să îl achiziționați, ceea ce înseamnă că va trebui să dispuneți de un avans de minim 25%. Garanția se constituie din ipoteca asupra imobilului, iar la capitolul asigurări este nevoie de asigurarea locuinței (0,12% pe an la valoarea evaluată a imobilului) și de asigurare de viață (care este gratuită).

  1. Veneto Banca – DAE 5,35%

Locul trei îl ocupă creditul You@Home pus la dispoziție de Veneto Banca. DAE pentru acest produs se situează la 5,35%. Un avantaj important al acestui împrumut este dobânda, care este variabilă și se calculează în funcție de indicele EURIBOR la trei luni, la care se mai adaugă o marjă de doar 3,5%. Acest lucru face ca rata lunară  să se situeze la momentul actual la 225 euro. Printre condiții se numără vârsta solicitantului (minim18 ani), venitul minim necesar care trebuie să fie de 2.600 de lei, iar gradul de îndatorare nu trebuie să fie mai mare de 66% calculat la veniturile realizate. Banca percepe un comision la acordare de 200 de euro și un comision anual (primul an) de 500 de euro. Nu se percepe nicio taxă pentru rambursarea anticipată. Garanția constă în ipoteca asupra imobilului și printre asigurările impuse se numără cea pentru locuință și pentru viață.

Lasă un Comentariu...

*