4 pași de bază pentru găsirea și achiziționarea primei case

Cumpărarea primei case este una dintre cele mai importante decizii financiare pe care o veți lua pe parcursul vieții. Mai ales dacă nu vă încântă ideea de a vă muta dintr-o casă în alta, atunci trebuie să luați această decizie cu cât mai multă cumpătare. Mai mult decât atât, ar trebui să luați rând pe rând fiecare aspect implicat în achiziționarea unei case și să îl tratați cu responsabilitate. La urma urmei, ceea ce vă doriți este ca procedura de cumpărare a primei case să fie una cât mai simplă, lipsită de stres și de surprize neplăcute, nicidecum o experiență negativă.

Iată 4 pași de bază pe care ar trebui să îi urmați atunci când doriți să achiziționați prima casă:

  1. Gândiți-vă dacă sunteți sau nu pregătit să cumpărați o locuință. După cum deja bănuiți, a deține o proprietate este mult mai scump decât a închiria o proprietate. Pe lângă creditul pentru casă și toate costurile asociate cu utilitățile, acum veți fi responsabil pentru toate eventualele reparații și, în plus, va trebui să plătiți impozite și asigurări. Aceste costuri se acumulează rapid și, dacă nu sunteți pregătiți din punct de vedere financiar, ați putea ajunge la un moment dat în situații neplăcute și stresante. Înainte de a vă achiziționa prima casă, ar trebui să aveți un loc de muncă sigur, un câștig solid și să nu aveți datorii sau alte rate majore.
  2. Începeți să vă documentați cât mai amplu despre ce înseamnă un credit pentru prima casă. Mai multe informații despre credite pentru prima casă potrivite pentru persoane fizice aflați aici. Nu uitați că înainte de a cumpăra o casă, trebuie să obțineți aprobarea prealabilă din partea băncii. Astfel, veți ști ce interval de prețuri să analizați. Ar trebui să contactați cel puțin trei bănci înainte de a vă decide ce tip de împrumut este cel mai potrivit. Odată ce ați găsit un împrumut cu termeni convenabili, puteți începe să cercetați piața imobiliarelor.
  3. Găsiți cele mai bune opțiuni de plată și tipuri de împrumuturi. Aici veți găsi mai multe informații referitoare la credite pentru casă. În general, când vine vorba de o ipotecă, este foarte posibil să fiți surprins de diferitele tipuri de împrumut și de opțiunile de plată disponibile. De obicei, o rată fixă pe o perioadă de 15-30 de ani este cea mai potrivită opțiune.
  4. Fiți sinceri cu privire la ceea ce vă puteți permite. O regulă bună este ca ipoteca împreună cu impozitele, asigurările și costurile de utilități să reprezinte între 30-45% din venitul dumnevoastră. Gândiți-vă că dacă va trebui să atribuiți lună de lună o sumă prea mare pentru ipotecă, este posibil să nu fiți în măsură să vă îndepliniți obligațiile zilnice sau să economisiți pentru pensionare. Uneori, o casă mai mică înseamnă un trai mai liniștit, mai lipsit de stres și poate chiar mai plăcut.

Foarte important este ca înainte de achiziționarea unei case să solicitați o inspecție la domiciliu. Inspecția amănunțită a casei este diferită de o evaluare. Inspectorul va căuta probleme ascunse ale casei și astfel puteți afla dacă există eventuale probleme care vă pot împiedica să cumpărați locuința. Astfel de probleme pot include mucegai, termite, fundație instabilă, acoperiș deteriorat, lipsa unei izolații corespunzătoare, țevi sparte și altele. O astfel de inspecție la domiciliu vă poate înștiința dacă sunt necesare reparații sau îmbunătățiri considerabile, astfel încât veți putea negocia un preț mai convenabil.

 

 

Categorie: BCR

Lasă un Comentariu...

*