4 moduri prin care vă puteți reduce rata la asigurarea auto

Sunt foarte mulți factori de care companiile de asigurări auto țin cont atunci când calculează rata asigurării auto pentru fiecare client în parte. Totuși, la rândul lor, și clienții pot recurge la mai multe modalități prin care pot reduce această rată lunară la asigurarea auto. Puțină muncă de cercetare și câteva comparații de ofertă vă pot ajuta să faceți economii majore.

Iată doar câteva modalități prin care vă puteți reduce ratele la asigurare auto:

Găsiți cât mai multe reduceri și profitați de ele. Fiecare companie de asigurări desfășoară mai multe programe de reduceri, cum ar fi programe pentru militari, pentru studenți, pentru șoferi fără antecedente sau pun la dispoziție diverse servicii, precum RCA ieftin online sau posibilitatea de renegociere a contractului de asigurare auto după o anumită perioadă de timp. În general, cel mai indicat este să discutați cu un reprezentant din partea companiei de asigurări și să solicitați mai multe oferte care v-ar avantaja. De exemplu, dacă mașina pe care o dețineți este prevăzută cu tot felul de caracteristici de siguranță, precum frâne anti-blocare, faruri adaptive sau airbaguri laterale și duale, sunt șanse mari să fie necesar să plătiți o rată mai mică. De asemenea, dacă aveți un comportament la volan foarte bun, în sensul că nu ați fost implicat în accidente sau nu ați încălcat traficul, din nou puteți face economii suplimentare.

Comparați costurile de asigurare înainte de a cumpără o mașină. Acest aspect este adesea trecut cu vederea. De cele mai multe ori, atunci când achiziționăm o mașină, știm exact ce anume ne dorim. În cazul unora, este vorba despre un model specific de mașină, iar în cazul altora, poate fi vorba despre cea mai ieftină mașină disponibilă. Ceea ce uităm de multe ori, însă, este să determinăm cât anume ne va costa să asigurăm mașina pe care dorim să o achiziționăm. De exemplu, o mașină poate costa 20.000 EUR, iar altă mașina poate costa 25.000 EUR, și vă gândiți să achiziționați mașina la 20.000 EUR. Însă, dacă veți efectua puțină muncă de cercetare, s-ar putea să observați că mașina care costă 20.000 de EUR implică o rată aproape dublă de asigurare față de mașina care costă 25.000 EUR. Cu alte cuvinte, atât timp cât dețineți o mașină, trebuie să plătiți pentru ea. Luați în calcul fiecare detaliu înainte de a cumpăra un vehicul nou sau folosit. O companie de asigurări profesională va fi dispusă să vă ofere mai multe oferte de asigurare pentru modelele de mașini pe care le aveți în vedere spre achiziționare.

Luați în considerare un deductibil mai substanțial. Evident, dacă veți crește deductibilul, ratele la asigurarea auto vor scădea. Oricum, dacă aveți o fișă de conducere impecabilă, fără accidente auto sau încălcări în trafic, calculul asigurării auto ar trebui să vă avantajeze din start. Șansele de a fi implicat într-un accident sunt mai mici, așa că ar trebui să economisiți bani lunar prin majorarea deductibilului la un nivel cât mai avantajos.

Într-un final, o altă modalitate eficientă prin care puteți reduce ratele la asigurarea auto constă în renegocierea contractului după trecerea unei anumite perioade de timp. La renegocierea contractului, compania de asigurări va ține cont de mai mulți factori, printre care deprecierea naturală a autoturismului, dacă v-ați mutat într-o zonă mai sigură, dacă v-ați schimbat locul de muncă și acum conduceți mai puțin frecvent sau dacă v-ați căsătorit.

Lasă un Comentariu...

*